(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Δενδροφύτευση στο αναπλασσόμενο Πλατανόδασος – Κ.Πελετίδης: “Συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες ώστε να αποδοθεί στους κατοίκους όλης της πόλης”


Πραγματοποιήθηκε χθες  το πρωί, από τον Δήμο Πατρέων, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος δενδροφύτευση πλατανιών στο Πλατανόδασος, αλλά και με αλμυρίκια και πικροδάφνες, στην διπλανή από το δάσος παραλία, του Καστελλοκάμπου.
Το πρώτο δέντρο το φύτεψε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης. Δέντρα φύτεψαν Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, πολλοί κάτοικοι της περιοχής με τα παιδιά τους, ενώ στην όλη διοργάνωση, πρωτοστάτησαν οι εργαζόμενοι του Δήμου που διαμόρφωσαν το χώρο, ενώ συμμετείχαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παραλίας Προαστίου «Η Δροσιά», ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μποζαϊτίκων και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Δράση», καθώς και Σύλλογος Εθελοντών.
Σε σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Πατρέων, τόνισε ότι αυτή η Δημοτική Αρχή από την αρχή της θητείας της, διεκδίκησε με συνέπεια την παραχώρηση του χώρου από τον ΟΑΕΔ στο Δήμο της Πάτρας, ώστε να προστατευθεί και να αναδειχθεί ένας χώρος υψηλού φυσικού κάλους, ο οποίος είχε εγκαταλειφθεί για δεκαετίες και είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο σκουπιδότοπο, με μπάζα και κάθε είδους σκουπίδια.
Εμείς θα συνεχίσουμε τις πρωτοβουλίες που πήραμε σήμερα, ώστε να αποδοθεί το Πλατανόδασος στους κατοίκους της περιοχής και όλης της πόλης, ως ένας ακόμα χώρος αναψυχής. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε ότι η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει αυτού του είδους τις προσπάθειες σε όλο το Δήμο.
Ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Βασίλης Θωμόπουλος, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Πρασίνου Παναγιώτης Κωστόπουλος, αλλά και εκπρόσωποι των Συλλόγων, αναφέρθηκαν κι εκείνοι στο ιστορικό του Πλατανόδασους και το πώς σήμερα πέρασε στα χέρια του Δήμου, για να μετατραπεί, από σκουπιδότοπος, σε όαση πρασίνου και αναψυχής, με δασικούς δρόμους, παιδική χαρά κ.α., ανοιχτός για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής.
Η δενδροφύτευση έγινε με αυτοφυή φυτά στις τοποθεσίες αυτές, ενώ υπήρξε και ενημερωτική ξενάγηση από γεωπόνους του Δήμου.

Στο τέλος της δραστηριότητας μοιράστηκαν γλάστρες με λουλούδια.