Σε εκλογική ετοιμότητα το Κίνημα αλλαγής-Στην Κεντρική Επιτροπή «στήνεται» το ενιαίο κόμμα από τα κάτω

Ραντεβού στην ΚΕ της Κυριακής δίνει το όλον Κίνημα Αλλαγής, ενώ οι βασικές στοχεύσεις της συνεδρίασης στο Κάραβελ είναι δύο.

Να επαναβεβαιωθεί η στρατηγική κατεύθυνση, που χάραξε το Συνέδριο με αιχμή την αυτονομία του Κινήματος Αλλαγής.

Να προχωρήσει η συγκρότηση του φορέα από τα κάτω με πρώτο σταθμό τη συγκρότηση των Νομαρχιακών και των Δημοτικών Οργανώσεων σε όλη την Ελλάδα. Ο λόγος είναι οι εκλογές που πλησιάζουν, κάτι που δεν άφησαν εκτός ατζέντας και οι επικεφαλής του Κινήματος στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Άλλωστε στο Κίνημα Αλλαγής γνωρίζουν πολύ καλά πως επηρέασε η περιφέρεια το αποτέλεσμα στις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη του επικεφαλής. Όπου είχαν στηθεί από την αρχή ή αναστηλώθηκαν οι τοπικές οργανώσεις τα αποτελέσματα και η συμμετοχή ήταν μαζική και καταλυτική για το αποτέλεσμα.

Με τις εκλογές όμως να πλησιάζουν και όλοι να βρίσκονται σε «κόκκινο» συναγερμό το εγχείρημα αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα και η ολοκλήρωσή του είναι επιτακτική.

Ήδη το 95% των Δημοτικών Οργανώσεων έχει, μένει όμως να γίνει αρκετή δουλειά ακόμη. Η πίεση αυξάνεται από τα ίδια τα μέλη και τους φίλους της επαρχίας καθώς, όπως παραδεχόταν μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, πολλές φορές δεν γνωρίζουν αν σε μια τοπική οργάνωση θα πρέπει να απευθύνονται σε εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, του Ποταμιού, του ΚΙΔΗΣΟ ή της ΔΗΜΑΡ.

Οργώνουν την περιφέρεια – 10ημερα εξορμήσεων
Τα πρώτα μηνύματα πάντως από τις Νομαρχιακές Συνελεύσεις που φτάνουν από όλη την Ελλάδα είναι ενθαρρυντικά.

Υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και ο αριθμός του κόσμου σε αρκετές περιπτώσεις συναγωνίζεται άνετα αντίστοιχες εκδηλώσεις των μεγαλύτερων κομμάτων σημείωνε κορυφαίο στέλεχος του ΚΙΝΑΛ που επέστρεφε από ανοιχτή εκδήλωση στα Δωδεκάνησα.

Το πρώτο δεκαήμερο εξορμήσεων ολοκληρώθηκε καλύπτοντας 14 περιφέρειες από την Αν. Αττική μέχρι Ρόδο, από την Λέσβο έως τις Σέρρες και από την Ηλεία μέχρι Χαλκιδική.

Το δεύτερο δεκαήμερο αρχίζει τη Δευτέρα καλύπτοντας 20 πόλεις σε όλη τη χώρα με την ίδια την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να αναλαμβάνει δράση μιλώντας σε εκδήλωση στο Κορυδαλλό την ερχόμενη Τετάρτη.

Ανάλογη δραστηριότητα θα έχει και ο Δήμαρχος της Αθήνας, που αναλαμβάνει γραμματέας επιτροπής αυτοδιοικητικών εκλογών.

Η επιλογή του Γιώργου Καμίνη δεν είναι τυχαία μια και η αυτοδιοίκηση παραμένει προνομιακό πεδίο άσκησης πολιτικής για το Κίνημα Αλλαγής.

Η προσωπικότητα του Δημάρχου Αθηναίου εκτιμάται και ως μια επιλογή αυξημένου κύρους με γνώση του αυτοδιοικητικού μηχανισμού, που μπορεί να λειτουργήσει ως πολιτικό αντίβαρο στα ανοίγματα που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σε νυν δημάρχους και περιφερειάρχες που έχει στηρίξει ο χώρος της κεντροαριστεράς.

Παράλληλα ο Μανώλης Χριστοδουλάκης θα τρέξει και τις δύο επιτροπές ψηφοδελτίων βουλευτικών και ευρωεκλογών με τον χρόνο να πιέζει και αυτόν.

Χρειάζεται χρόνος για ζύμωση
Και μπορεί να χρειάζεται χρόνος για να συγχρονιστούν φιλοσοφίες και λογικές, είτε πρόκειται για στελέχη πρώτης γραμμής είτε της βάσης, ωστόσο η ζύμωση θα γίνει μέσα από την οργανωτική συγκρότηση και τους διακριτούς ρόλους σημειώνουν στελέχη του ΚΙΝΑΛ. Κι η αλήθεια είναι παραδεχόταν πρόσωπο με ενεργό ρόλο στα κορυφαία όργανα ότι δεν είναι εύκολο να βρουν βηματισμό ένας παλιός Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με έναν της νεότερης γενιάς και πόσο μάλλον με έναν από το Ποτάμι ή τη ΔΗΜΑΡ που αντιλαμβάνονται τον κομματικό μηχανισμό με διαφορετικό τρόπο.

Πάντως στην Αγίου Κωνσταντίνου θα επιμείνουν για πιο τακτική συνεδρίαση των οργάνων «για να αποφεύγονται οι αιφνιδιασμοί» και «να μη θολώνει» το πολιτικό στίγμα.