(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Μέχρι και σήμερα το 3ο Διεθνές Street Art Festival Patras|ArtWalk 3

Το 3ο Διεθνές Street Art Festival Patras|ArtWalk 3 δημιουργεί κλίμα ευφορίας και θετικής ενέργειας σε ολόκληρη την Πάτρα! Το ArtWalk 3 υποδέχεται για την πέμπτη τοιχογραφία του Φεστιβάλ με τον καλλιτέχνη Apset.

O Apset γεννήθηκε το 1984 στην Θεσσαλονίκη. Ξεκίνησε να ασχολείται ενεργά με το graffiti από το 1998.  Ξεκίνησε να συστήνεται στον κόσμο του graffiti ως Ste-Set,το οποίο προέρχεται από το όνομα του, Στέλιος, ενώ με τα χρόνια για εννοιολογικούς σκοπούς,  μετατράπηκε στο ApSet.

Σπούδασε γραφιστική στο Δημόσιο Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης Τριανδρίας Θεσσαλονίκης του τμήματος «Γραφίστας εντύπου και Ηλεκτρονικών μέσων» με κατάρτιση Europass (2003-2005). Τελειώνοντας τις σπουδές του συνέχισε την πρακτική του μέσω του προγράμματος «Leonardo-da-Vinci ΙΙ» της Futurum στην Βαρσοβία και την Κρακοβία της Πολωνίας.  Ο Apset έχει ασχοληθεί  με την γλυπτική, το σχέδιο, την αγιογραφία, την χαρακτική και τον γραμμικό σχεδιασμό, καθώς επίσης έχει καταπιαστεί με το video και τα comics.

Από το 2006 ως το 2011 συνεργάστηκε με την  Pacific Décor  πάνω στον σχεδιασμό θεματικών πάρκων της για μεγάλους δήμους της Ελλάδας ( Αθηναίων, Αμαρουσίου, Θεσσαλονίκης, Ηράκλειου Κρήτης κ.α.).  Ο Apset ασχολήθηκε κυρίως με την γλυπτική, την ζωγραφική και την γραφιστική κατά την διάρκεια αυτής της συνεργασίας.  Επίσης, συμμετείχε στην διοργάνωση του Pelekas Art Festivals (P.A.F. graffiti & music festival) στην Κέρκυρα,από το 2005 έως και το 2008, στο ‘Boarding Pass festival’ (Χαλκιδική-2013) και στο SAF (Street Art Festival Thessaloniki) το 2014-17’. Παράλληλα αριθμεί πολλές συμμετοχές σε εγχώρια και διεθνή events σχεδιάζοντας αλλά και εκθέτοντας έργα του.

Έκτοτε εργάζεται σαν ανεξάρτητος καλλιτέχνης και αναλαμβάνει ζωγραφικές διακοσμήσεις, projects, murals, κ.ά., ενώ παράλληλα σπουδάζει στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στο τομέα της ζωγραφικής.

Η τοιχογραφία που θα φιλοτεχνήσει στην Πάτρα θα βρίσκεται στην οδό Αθηνών 77 (https://goo.gl/NPxNwZ) ως τις 3 Ιουνίου.

Παρακολουθήστε το έργο του Apset στα social media του:
www.facebook.com/ApSet98
www.instagram.com/ap.set

Τo ArtWalk 3 τελεί υπό την συνδιοργάνωση: της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας,