Τριπλό όφελος απ’ την μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, που περιλαμβάνεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, θα έχει τριπλό όφελος. Θα θωρακίσει τις θέσεις εργασίας στον κλάδο, θα περιορίσει δραστικά την φοροδιαφυγή και, ταυτόχρονα θ’ αυξήσει τα δημόσια έσοδα.

Αυτό επεσήμανε το πρωί της Παρασκευής το μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Αθηνά Τραχήλη, σε δηλώσεις της στην Πάτρα.

Η κ. Τραχήλη, με αφορμή την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη την Πέμπτη στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΕΤΕ), υπογράμμισε ότι «η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση και αναψυχή από το 23% στο 13% σε πρώτη φάση και στο 11% αργότερα δεν αποτελεί αβίαστη δέσμευση αλλά καλά μελετημένη απόφαση που θα βοηθήσει αποφασιστικά έναν ολόκληρο κλάδο και θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας που προσφέρει».

«Άλλωστε», πρόσθεσε η κ. Τραχήλη, «υπάρχει το προηγούμενο του 2013 όταν η κυβέρνηση Σαμαρά ακολούθησε αυτή την επιλογή και κατάφερε να επιτύχει σημαντική αύξηση στα δημόσια έσοδα, σε πείσμα των προβλέψεων όσων τότε αντιδρούσαν».

Παράλληλα, η κ. Τραχήλη αναφέρθηκε και στην δέσμευση του κ. Μητσοτάκη για άμεση κατάργηση του τέλους διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα. «Ένα τέλος που επεβλήθη χωρίς να ληφθεί υπόψη μια σειρά παραμέτρων για την θωράκιση της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού τουρισμού τον οποίο, κατά τα λοιπά η νυν κυβέρνηση, απ’ την μια τον εκθειάζει και απ’ την άλλη τον χαρατσώνει…».