ΠΑΤΡΑ: Συνήγοροι διαμαρτύρονται για απαλλαγή αστυνομικών που κατηγορούνταν για ξυλοδαρμό νεαρού – Τι υποστηρίζουν για την απόφαση

Στην αθώωση τεσσάρων αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, που κατηγορούνταν για ξυλοδαρμό και βασανισμό ενός 27χρονου μετά τη σύλληψη και κράτησή του, προχώρησε την Τετάρτη το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών.
Κατά την καταγγελία, η υπόθεση αφορούσε σε περιστατικό που συνέβη τον Νοέμβριο του 2013 και περιλάμβανε εκατέρωθεν μηνύσεις από τους αστυνομικούς και τον 27χρονο, ο οποιός από την πλευρά του αντιμετώπιζε τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών.
Πάντως, οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, του 27χρονου, Κώστας Παπαδάκης και Παύλος Σαράκης (φωτ), με ανακοίνωσή τους χθες στον Τύπο, χαρακτηρίζουν την αθώωση των τεσσάρων αστυνομικών, ως “μελανή κηλίδα”.

Στην γραπτή δήλωσή τους οι δύο δικηγόροι, αναφέρουν: “Η απόφαση παρέβλεψε σωρεία αποδεικτικών στοιχείων, φωτογραφιών, ιατροδικαστικών εκθέσεων, ιατρικών βεβαιώσεων και άλλων εγγράφων, τα οποία αποδείκνυαν όχι μόνο την τέλεση πράξεων βασανισμού σε βάρος συλληφθέντος , αλλά και τον τρόπο με τον οποίο επιχειρήθηκε οργανωμένα η συγκάλυψη των βασανισμών. Η πολιτική αγωγή είχε επισημάνει από την αρχή την προκατάληψη σε βάρος του βασανισθέντος πολιτικώς ενάγοντός και υπέρ των κατηγορουμένων αστυνομικών και την είχε αναδείξει προβάλλοντας αίτηση εξαίρεσης εναντίον όλων των μελών της σύνθεσης, που φυσικά δεν έγινε δεκτή. Επίσης, είχε επισημάνει την πρωτοφανή διαμαρτυρία των κατηγορουμένων για το γεγονός ότι η δίκη καλυπτόταν από ορισμένα Μ.Μ.Ε., πράγμα το οποίο προφανώς τους ενοχλούσε διότι δυσχέραινε την αδιαφάνεια μέσα από την οποία επεδίωκαν την αθώωσή τους.
Η αθωωτική απόφαση εκπέμπει μήνυμα ατιμωρησίας της κατάχρησης αστυνομικής εξουσίας, νομιμοποίησης της αστυνομικής βίας απέναντι στους πολίτες, αποδοκιμασίας και περιφρόνησης για όσους προσφεύγουν στην έννομη τάξη”.