Λέρος: Σοκάρουν οι καταθέσεις για την κακοποίηση των παιδιών

Το δρόμο για τη φυλακή πήραν οι γονείς από τη Λέρο που ασελγούσαν σε βάρος των τριών παιδιών τους. Σοκάρουν οι ομολογίες τους.

«Βιάζαμε τον 24χρονο γιο μας, που έχει νοητική υστέρηση και το 13,5 χρονών κορίτσι μας και το απολαμβάναμε. Σταματούσαμε μονάχα όταν έβαζαν τα κλάματα», παραδέχθηκαν και οι δύο γονείς στους αστυνομικούς.

Οι γονείς κρίθηκαν προφυλακιστέοι με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα.

Τα παιδιά στις καταθέσεις τους περιέγραψαν σκηνές φρίκης.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού STAR τα οποία βρίσκονταν στο γραφείο της ανακρίτριας από τις 10 το πρωί της Τετάρτης έως τις 18:30 το απόγευμα περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια ό,τι συνέβαινε.

Σωματική κακοποίηση με ξύλο μέχρι λιποθυμίας και σεξουαλική κακοποίηση.

Το 13,5 ετών κορίτσι κατάφερε για πρώτη φορά την Τετάρτη να κοιμηθεί κανονικά χωρίς να ξυπνήσει από εφιάλτες και κλαίγοντας.

Ο μεγάλος αδελφός που κατάφερε να φύγει ακολουθεί φαρμακευτική αγωγή καθώς έχει ελαφράς μορφής νοητική υστέρηση.

Χτες Πέμπτη, ο μεγαλύτερος  γιος είχε αποκαλύψει όλα όσα έζησε στα χέρια των γονιών του στο σπίτι του στη Λέρο.

«Το περισσότερο ξύλο το έτρωγα εγώ και ο αδερφός μου με την νοητική υστέρηση. Από την παιδική μου ηλικία θυμάμαι αυστηρότητα. Με χτυπούσε μπροστά στους φίλους μου και με τραβούσε για να πάω σπίτι. Τα τελευταία χρόνια σταμάτησε να με χτυπάει γιατί τον είχαν προειδοποιήσει άνθρωποι ότι θα τον πάνε στην αστυνομία…», είπε, μιλώντας σε εκπομπή στο κανάλι Epsilon.

«Στο σπίτι κουμάντο έκανε μόνο πατέρας μου. Μπορείς να τον πεις νευρικό, απότομο, συνέχεια στον τσαμπουκά. Μας χτυπούσε. Μέχρι τα 23 με χτυπούσε. Μου είχε ανοίξει το κεφάλι με σίδερο….», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο 27χρονος περιγράφει τη μητέρα του ως ένα πρόσωπο φοβισμένο και αποκαλύπτει πως πριν μερικά χρόνια είχε κάνει απόπειρα αυτοκτονίας

«Μια ζωή φοβισμένη και στενοχωρημένη. Μόνο έκλαιγε. Ό,τι και να έγινε με την μητέρα μου, αυτός την είχε βάλει. Η μητέρα μου δε φταίει. Μόνο για το ότι ήξερε και δε μιλούσε…», δηλώνει.

Ως προς τη σεξουαλική κακοποίηση υποστήριξε πως είχε άγνοια.

«Εμένα δεν μου είχαν πει τίποτα τα παιδιά. Έπεσα από τα ουράνια όταν το έμαθα την Κυριακή… Ο αδερφός μου είχε κάποιες χειρονομίες από τον πατέρα μου παλαιότερα. Δεν πήγε το μυαλό μου».

 

 

Φωτό: Vimatisko.gr