Ιταλία: Η νέα κυβέρνηση έχει άρωμα… γυναίκας – Ποιες αναλαμβάνουν θέσεις – κλειδιά

Η συμφωνία που επιτεύχθηκε το απόγευμα της Πέμπτης μεταξύ της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων για σχηματισμό κυβέρνησης στην Ιταλία, με πρωθυπουργό τον Τζουζέπε Κόντε, έβαλε τέλος -τουλάχιστον προσωρινά- στα σενάρια περί πολιτικού αδιεξόδου για το οποίο γινόταν λόγος το τελευταίο διάστημα.

Ο Κόντε παρουσίασε τη λίστα των υπουργών του στο τέλος της συνάντησής του με τον Ιταλό πρόεδρο της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματταρέλλα, με τη νέα κυβέρνηση να έχει έντονο… άρωμα γυναίκας.

Ποιες είναι οι πέντε γυναίκες που απατίζουν τη νέα κυβέρνηση της Ιταλίας

Υπουργός Άμυνας: Ελιζαμπέτα Τρέντα

Η εκλεκτή του κινήματος Πέντε Αστέρων Ελιζαμπέτα Τρέντα με την αυστηρή φυσιογνωμία αναλαμβάνει το υπουργείο Άμυνας.

Γεννήθηκε τον Ιούνιο του 1967 στη Ρώμη. Διετέλεσε σύμβουλος συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας του Κινήματος των Πέντε Αστέρων.

Απόφοιτος πολιτικών επιστημών του Πανεπιστημίου «La Sapienza» στη Ρώμη. Το 1996 απέκτησε μεταπτυχιακό δίπλωμα στον τομέα Διεθνής Αναπτυξιακής Συνεργασίας. Από το 1994, συμμετείχε σε διάφορα αναπτυξιακά έργα στο εξωτερικό, κυρίως στο Ιράκ και στο Λίβανο, όπου και υπηρέτησε ως σύμβουλος σε ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Πρόκειται για την δεύτερη γυναίκα επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας.Είναι παντρεμένη με αξιωματικό των καραμπινιέρων. Μιλάει άπταιστα ιταλικά και αγγλικά.Επιπλέον, ξέρει καλά γαλλικά, ρωσικά, ισπανικά και αραβικά.

Υπουργός Δημόσιας Διοίκησης: Τζούλια Μποντζόρνο

Πρόκειται για μία διαπρεπή δικηγόρο στην Ιταλία η οποία αναλαμβάνει υποθέσεις διασημοτήτων και επωνύμων. Είχε ακουστεί ότι θα λάβει χαρτοφυλάκιο

Υπουργός Υγείας: Τζούλια Γκρίλο

Η 43χρονη Σικελή Τζούλια Γκρίλο είναι γιατρός στο επάγγελμα και αναλαμβάνει το αξίωμα της υπουργού Υγείας.
Μπήκε για πρώτη φορά στην ιταλική βουλή το 2013 εκπροσωπώντας το κίνημα των Πέντε Αστέρων.

Υπουργός Περιφερειών: Έρικα Στέφανι

H σγουρομάλλα Έρικα Στέφανι εκπροσωπεί τη Λέγκα . Είναι δικηγόρος στο επάγγελμα και ακτιβίστρια.

Υπουργός αρμόδια για τη νότια Ιταλία: Μπάρμπαρα Λέτσι

Η 46χρονη Λέτσι γεννήθηκε στις 24 Απριλίου του 1972 στο Λέτσε της Ιταλίας.Το 2013 εξελέγη γερουσιαστής με το κίνημα των Πέντε Αστέρων.