(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Μπαλαμπάνης Για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσα

Στο Μπουργκάς της Βουλγαρίας βρίσκεται ο Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας και Περιβάλλοντος Νίκος Μπαλαμπάνης, εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στον φετινό εορτασμό της  Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας. Κατά το διήμερο 31 Μαΐου – 1 Ιουνίου 2018,  έλαβε μέρος στην εκδήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που πραγματοποιήθηκε  υπό την αιγίδα της Βουλγαρικής Προεδρίας της ΕΕ, αλλά και στη Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας της CPMR .

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας, είναι μια ετήσια διοργάνωση που φέρνει σε στενότερη επαφή την ευρωπαϊκή ναυτιλιακή και θαλάσσια κοινότητα με αυτούς που χαράσσουν πολιτικές, έχοντας στόχο να συζητήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις, εμπειρίες και καλές πρακτικές, για το μέλλον των ευρωπαϊκών θαλασσών, ωκεανών, και τις ευκαιρίες που προσφέρουν.

Όπως ανέφερε o Αντιπεριφερειάρχης, η Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας είναι το πιο σημαντικό γεγονός όσον αφορά τη θαλάσσια πολιτική των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ένα γεγονός που προσελκύει το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών, με αρκετές θεματικές ενότητες και ατζέντα που αφορά  κυρίως την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και τη γαλάζια οικονομία. 

 

Κατά την παραμονή του στη Βουλγαρία, ο κ. Μπαλαμπάνης, συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Βαλκανίων και Μαύρης Θάλασσας της CPMR στην οποία προεδρεύει η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου.