Ιντζέ για δύο Έλληνες στρατιωτικούς: Υπάρχει δικαιοσύνη στην Τουρκία

«Υπάρχει δικαιοσύνη» στην Τουρκία είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της χώρας Μουχάρεμ Ιντζέ από την Κομοτηνή, αναφερόμενος στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται εδώ και μήνες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Ωστόσο, απέφυγε κάθε άλλη αναφορά για το ζήτημα, ενώ ερωτηθείς για το λόγο της επίσκεψής του στην Κομοτηνή, απάντησε ότι ναι μεν δεν έχει ψηφοφόρους, αλλά έχει συγγενείς.

Επισκέφθηκε το τουρκικό προξενείο

Σύμφωνα με το xronos.gr, που δημοσιεύει και φωτογραφικό υλικό, ο κ. Ιντζέ έφτασε στο τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Τούρκοι και Έλληνες δημοσιογράφοι τον υποδέχτηκαν στην είσοδο και εκείνος όταν τον χαιρέτισε Ελληνίδα δημοσιογράφους ανταπέδωσε με μία καλημέρα στην ελληνική γλώσσα και ένα «χάρηκα πολύ».

Μετά από ολιγόλεπτη παραμονή, ο υποψήφιος πρόεδρος της Τουρκίας περπάτησε με τα πόδια την απόσταση μέχρι την αποκαλούμενη «τουρκική νεολαία».

‘Εγινε δεκτός με χειροκροτήματα

Στη διαδρομή, κόσμος τον χαιρετούσε, ενώ στον αύλειο χώρο της νεολαίας έγινε δεκτός με χειροκροτήματα.

Λίγο πριν απαντήσει σε ερωτήσεις, ο Μουχαρέμ Ιντζέ σηκώθηκε όρθιος πάνω στην καρέκλα και ζήτησε από όσους ήρθαν από την Τουρκία να σταθούν στη μία πλευρά της αυλής, θέλοντας να δείξει ότι διαθέτει υποστηρικτές εντός της Θράκης.

Ο υποψήφιος πρόεδρος έκανε σύντομη τοποθέτηση στα τουρκικά. Ομως, είχε μεταφραστή όταν δέχθηκε ερωτήσεις κυρίως από Έλληνες αλλά και Τούρκους δημοσιογράφους.

advertisement