ΑΙΓΙΟ: Σχολικό πρόγραμμα «Ενδυμασία-Ενδυματολογία» από τα παιδιά του 1ου Ειδικού Σχολείου

Στo πλαίσιo υλοποίησης σχολικού προγράμματος με θέμα ενδυμασία-ενδυματολογία, που δημιουργήθηκε για τις ανάγκες των παιδιών του 1ου Ειδικού Σχολείου Αιγίου θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτική έκθεση, τη Δευτέρα 4 Ιουνίου στις 8.30.

Η έκθεση δημιουργήθηκε από τους ίδιους τους μαθητές και απευθύνεται πάλι σε μαθητές. Τη Δευτέρα θα γίνει παρουσίαση της έκθεσης και εν συνεχεία θα υλοποιηθούν εκπαιδευτικά προγράμματα, παρουσίαση της έκθεσης και θεατρικά δρώμενα από τους μαθητές του σχολείου σε μαθητές σχολείων της περιοχής μας.

Εξάλλου, στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος πραγματοποιήθηκαν δράσεις εντός και εκτός του σχολείου. Μια δράση των παιδιών ήταν και η γνωριμία με τη τέχνη του πλεξίματος, και η χρησιμότητα και διαφορετικότητα των υφασμάτων. Τα παιδιά επισκέφτηκαν πολλές φορές το κατάστημα «Σια Κατσίρη κατάστημα εργαστήρι» στην οδό Ασημάκη Φωτήλα ώστε να μάθουν ότι έχει σχέση με τα υφάσματα. Το σχολείο ευχαριστεί ιδιαίτερα την ιδιοκτήτρια για την φιλοξενία την δωρεάν διάθεση υλικών και τη βοήθεια της στις κατασκευές με υφάσματα.

advertisement