Τσίπρας στον ΣΕΒ: Η έξοδος από τα μνημόνια δεν θα αλλάξει τη ζωή των Ελλήνων

Με αίσθημα ευθύνης τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ότι χειρίζεται η κυβέρνηση το ζήτημα για το Σκοπιανό,  όπως ανέφερε στην ομιλία του στην ετήσια γενική συνέλευση του ΣΕΒ.

Επεσήμανε τον ρόλο της χώρας ως πυλώνα σταθερότητας και ασφάλειας τόσο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο όσο και στα Βαλκάνια, ενώ για τη διαπραγμάτευση με την ΠΓΔΜ και την προοπτική λύσης, τόνισε ότι αυτή τη διαπραγμάτευση η κυβέρνηση τη χειρίστηκε και συνεχίζει να τη χειρίζεται με αίσθημα ευθύνης και πατριωτισμού, αλλά και και με αποφασιστικότητα και πίστη στην ανάγκη εξεύρεσης λύσης».

Υπογράμμισε ακόμη ότι «είναι ακριβώς αυτή η στάση μας που διαμορφώνει μια νέα εικόνα για την Ελλάδα διεθνώς και ενισχύει το ρόλο της ως πυλώνα σταθερότητας σε μια περιοχή που στροβιλίζεται σε μια δίνη παράλληλων κρίσεων. Όπως συμβαίνει αυτές τις μέρες στην Ιταλία, αλλά και εδώ και αρκετό καιρό στην Τουρκία».

Σε Τσίπρα – Ζάεφ η τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας

Σημειώνεται, ότι μετά το χθεσινό τετ α τετ των δύο υπουργών Εξωτερικών, οι δηλώσεις του Νίκου Κοτζιά άφησαν την αίσθηση ότι οι διαπραγματεύσεις έχουν φτάσει στο τελικό στάδιο, με τη συμφωνία να βρίσκεται κοντά αν όχι προ των πυλών.

«Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών τελειώσαμε με ό,τι είχαμε αναλάβει από τους Πρωθυπουργούς των δύο κρατών», προσθέτοντας ότι «σήμερα, και πιθανόν και αύριο, θα συνεχιστεί η διαπραγμάτευση σε επίπεδο ειδικών – τεχνικά και νομικά ζητήματα είναι αυτά που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Η αισιοδοξία που εκφράστηκε αμέσως μετά και από την πλευρά της Κομισιόν για εξεύρεση λύσης εντός των επόμενων εβδομάδων, ενέτεινε την εντύπωση ότι το πρόβλημα είναι πολύ κοντά στη λύση του. Το Μέγαρο Μαξίμου, όμως, έβαλε φρένο με ανακοίνωσή του, σπεύδοντας έτσι να χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών. Και αυτό επειδή δεν θέλει να βρεθεί έκθετο.