Προχωράμε μπροστά με την κοινωνία και την νεολαία

Είμαστε σήμερα όλοι εδώ.
Είμαστε ενωμένοι.
Είμαστε υπερήφανοι για την παράταξη μας και την προσφορά της στην χώρα.
Είμαστε δικαιωμένοι για το έργο μας τη διετία που πέρασε.
Έχω καλέσει σήμερα εδώ την προηγούμενη ΝΟ.Δ.Ε. Θα μου ήταν αδιανόητο να μην σκέφτομαι του συνεργάτες μου. Τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου τα χρόνια που πέρασαν και που μαζί προσφέραμε στην παράταξη και στον τόπο.
Ιδιαίτερα τα νέα παιδιά της Δ.Α.Π. και της ΟΝΝΕΔ, που με την ζωντάνια τους μας γέμισαν τις μπαταρίες μας και με τα επιτεύγματά τους μας έκαναν υπερήφανους Τα νέα παιδιά που τους δώσαμε ευκαιρίες, αλλά οφείλουμε να τους δώσουμε ακόμα περισσότερες.
Αγαπητοί μου φίλοι, πρέπει να αισθάνεστε δικαιωμένοι για το έργο σας. Γιατί τα λόγια έχουν βεβαίως την δική τους δυναμική. Μπορεί να φέρνουν κοντά μας, ή να απομακρύνουν τους ανθρώπους. Τα έχουμε ανάγκη κάποιες φορές. Κακά τα ψέματα.
Αυτό όμως που πραγματικά είμαστε είναι οι πράξεις μας. Να το θυμάστε καλά αυτό. Τα λόγια μόνο αν συνοδεύονται από πράξεις, έχουν νόημα. Αλλιώς σκορπίζονται τα παίρνει ο χρόνος. Χάνονται μέσα στην ανυπαρξία του αύριο.
Με την δικιά σας βοήθεια:
– Φέραμε για πρώτη φορά την Νέα Δημοκρατία πρώτη δύναμη στην Αχαΐα, με αέρα πέντε μονάδων από το δεύτερο κόμμα. Κάτι που είχε να συμβεί από το 1974 επί εποχής Κωσταντίνου Καραμανλή του εθνάρχη. Ακόμη.
– Με το τέλος της θητείας μας, έγινε με εντολή του προέδρου μας, τεκμηριωμένη αξιολόγηση, που αφορούσε όλες της ΝΟ.Δ.Ε. της χώρας. Η ΝΟΔΕ Αχαΐας αξιολογήθηκε, ίσως ως η πρώτη ΝΟΔΕ, καθώς κατετάγη στην πρώτη τριάδα. Έχω την έγκριση του κόμματος για να σας ανακοινώσω αυτά τα αποτελέσματα.
– Με την δικιά σας συμβολή εξυγιάναμε τα οικονομικά μας. Δεν έχουμε πλέον έλλειμμα. Δεν χρωστάμε πουθενά και σε κανέναν. Έχουμε μαξιλάρι ασφαλείας. Δεν ξέρω για σας αλλά για μένα είναι σημαντική αυτή η παράμετρος. Και όλα αυτά δεν ήταν απλά ούτε εύκολα. Παλέψαμε και τα πετύχαμε.
Είναι μαζί μας ο Τάσος ο Σκαρμούτσος, ως εκπρόσωπος της Γραμματείας οργανωτικού. Ένας άνθρωπος με τον οποίον είχαμε άριστη συνεργασία και θα συνεχίσουμε να έχουμε ακόμα καλύτερη και τον ευχαριστούμε πολύ γι’ αυτό.
Φίλες και φίλοι.
Η μεγάλη δημοκρατική μας παράταξη, πριν λίγες ημέρες μας κάλεσε και πάλι σε εσωκομματικές εκλογές. Μας κάλεσε όλους και όλες στο δρόμο της ευθύνης, της συνέπειας, της προοπτικής. Σε μια εποχή που τα πάντα αλλάζουν. Και αλλάζουν με πρωτόγνωρες ταχύτητες. Ένας κόσμος αλλαγών και πάλι αλλαγών. Μέσα σε αυτό τον κόσμο υποχρεούμαστε κι εμείς να πορευτούμε.
Πίστευα πάντα και το έχω υπογραμμίσει, ότι η εκλογή του προέδρου της ΝΟ.Δ.Ε. και των υπολοίπων στελεχών από τη βάση του κόμματος μπορεί να αποτελέσει μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη. Μπορεί – πάντα κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις – να αυξήσει το κύρος του προέδρου και να λειτουργήσει ως αρμός ενότητας και συνοχής. Θωρακίστηκα και οπλίστηκα και θωρακιστήκαμε και οπλιστήκαμε όλοι, από την αθρόα προσέλευση χιλιάδων μελών του κόμματος. Από την άλλη μεριά, ενέχει τεράστια ευθύνη για την εκπλήρωση των προσδοκιών τους, που έχουν εναποθέσει στο πρόσωπο μας. Είμαι υπερήφανος για όλες και όλους γιατι επιδείξατε αγωνιστικότητα, ενθουσιασμό και ήθος. Στοιχεία που αντανακλώνται στο υψηλό επίπεδο διεξαγωγής των εσωκομματικών μας εκλογών.
Θέλω να ευχαριστήσω τους χιλιάδες νεοδημοκράτες, που προσήλθεν στις κάλπες και επέδειξαν σοβαρότητα,υπευθυνότητα και ευπρέπεια καθόλη τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας. Θέλω να σας συγχαρώ όλες και όλους είτε εκλεχτήκατε, αλλά και όσους δεν εξελέγησαν, για το ωραίο αγώνα που έδωσαν.
Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον ανθυποψήφιο μου Ανδρέα Νικολάου για τον έντιμο αγώνα που διεξήγαγε.
Στις εκλογές αυτές η παράταξη μας πέτυχε μια μεγάλη νίκη. Νίκη αρχών, ιδεών, ανανέωσης.
Εκλογές σημαίνουν συμμετοχή και η συμμετοχή δεν είναι μια λέξη χωρίς νόημα, δεν είναι ένα άδειο πουκάμισο, δεν είναι ένα λουλούδι χωρίς μυρωδιά, δεν είναι ένα κουφάρι χωρίς ψυχή. Συμμετοχή σημαίνει δημοκρατία, είναι η πεμπτουσία της Δημοκρατίας και υπό τις παρούσες κρίσιμες συγκυρίες σημαίνει πολιτική ανασυγκρότηση, ή καλύτερα πολιτική αναγέννηση.
Οι εκλογές τελείωσαν. Είμαστε ήδη στην επόμενη μέρα αναβαπτισμένοι και ισχυροί. Έχουμε όλοι ευθύνες, που συνοψίζονται σε ένα απλό αυτονόητο τρίπτυχο. ΕΝΟΤΗΤΑ – ΣΥΝΟΧΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μεταξύ μας. Αυτός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της κοινής μας προσπάθειας. Αυτό είναι το θεμέλιο της αγαπημένη μας παρατάξεις. Μιας παράταξης με βαθιές ρίζες μέσα στο χρόνο. Μιας παράταξης που εκπροσωπεί αρχές και αξίες.
Να ξεκαθαρίσω και πάλι, ότι η εσωστρέφεια, η πολυγλωσσία, η χαλαρότητα είναι εχθροί της Νέας Δημοκρατίας. Προσωπικές αντεγκλήσεις και αιτιάσεις και ασφαλώς συμπεριφορές πολιτικού εγωισμού, είναι απαράδεκτες για την παράταξη και απωθητικές για την κοινωνία. Θα μηδενίσουμε τις εξαιρέσεις, όταν, οπότε και από όποιον αυτές συμβούν. Αυτό ζητάει ο κόσμος που πάλεψε και συνεχίζει να παλεύει για τη Νέα Δημοκρατία. Αυτό ζητούν οι πολιτικοί μας προϊστάμενοι.
Εχθρός μας είναι οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που:
-υποσχέθηκαν ελπίδα και προκάλεσαν κοινωνική κατάθλιψη,
-υποσχέθηκαν αξιοπρέπεια και έφεραν επιβαρύνσεις για τους πιο αδύναμους,
-υποσχέθηκαν διαφάνεια και έστησαν ένα νέο καθεστώς διαπλοκής,
-υποσχέθηκαν αξιοκρατία και έστησαν νέο κομματικό κράτος,
-υποσχέθηκαν αλλαγή και κρατάνε τη χώρα στο παρελθόν, ναρκοθετώντας το μέλλον της.
Συνεχίζουμε με σηκωμένα τα μανίκια αλλά και με τους ώμους σκυφτούς από το βάρος της ευθύνης που μας αναλογεί, από την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν τα χιλιάδες μέλη του κόμματος.
Στην προσπάθεια αυτή είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν περισσεύει.
Συνεχίζουμε με όραμα να αλλάξουμε – έστω λίγο – τον κόσμο γύρω μας.
Για μας τους ίδιους. Για τον άνθρωπο δίπλα μας. Για τα παιδιά μας. Για τα παιδιά του κόσμου. Χωρίς ιδιοτέλειες. Χωρίς ικανοποίηση μικροπολιτικών επιδιώξεων, χωρίς καιροσκοπισμούς, χωρίς υποκρισία.
Αγαπητοί φίλοι.
Ο κόσμος πιστεύει – και όχι άδικα – ότι εδώ που φτάσαμε, εδώ που έφτασε ο τόπος, έχουν μεγάλη ευθύνη τα κόμματα και οι κομματικές οργανώσεις.
Ποια κόμματα όμως; Αυτά που αναμασούν την ξύλινη γλώσσα της κρατούσας πολιτικής ορθοφροσύνης. Τα κόμματα που έχουν πολιτικό λόγο, δογματικό, ανερμάτιστο, μεταβαλλόμενο. Αλλά κυρίως τα κόμματα που έχουν πολιτικό λόγο φανατικό, μισαλλόδοξο, ασυμφιλίωτο. Τα κόμματα που έχουν υδραργυρική ηθική και η ιδεολογία τους είναι ταυτισμένη με το χάος.
Όμως τα κόμματα και πάλι θα μας βγάλουν από την κρίση. Κόμματα χωρίς ξύλινο λόγο και άκαμπτο δογματισμό. Κόμματα που θέλουν και μπορούν να ξεπερνούν τα στερεότυπα. Κόμματα που ασκούν την πολιτική τους με γνώμονα την ποιότητα και όχι στην λογική της διαφημιστικής αποτελεσματικότητας. Γιατί τότε και μόνον τότε, τα χρονικά όρια ιστορικής επιβίωσης της κρατικής μας υπόστασης, θα σταματήσουν να στενεύουν.
Μας έλεγαν οι επικοινωνιολόγοι, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει μεγάλη απήχηση στους νέους ανθρώπους, στις νέες γυναίκες. Ε! λοιπόν. Εμείς εδώ στην Αχαΐα κάναμε την ανατροπή. Και νέα παιδιά έχουμε και νέες και όμορφες γυναίκες. Βλέπω το νεαρό Γιάννη Κουτρουμάνη να κάθεται ήδη στο τιμόνι της μεγαλύτερης τοπικής στην Αχαΐα και μία από τις μεγαλύτερες τοπικές της Ελλάδας, παίρνοντας τη σκυτάλη από έναν άξιο προκάτοχο, τον Βασίλη τον Βλασταρά. Τον άγγελο τον Κλαουδάτο με σημαντικό αριθμό ψήφων στο εννεαμελές. Τον Ανδρέα τον Σπαλιάρα, επίσης ένα νέο άνθρωπο στο ανώτερο κομματικό όργανο του νομού. Τον πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Χρήστο Πανίτσα.
Τα κορίτσια μας:
Η Ελένη η Ταπεινού, η Χρυσή η Οικονομόπουλου, η Αγγελική η Οικονομοπούλου και άλλες, που με τη φρεσκάδα τους και τη ζωντάνια τους με έκαναν να πω αυθόρμητα και να το πω και σήμερα εδώ ότι: “αυτή δεν είναι ΝΟ.Δ.Ε. είναι ένα μπουκέτο του Μάη”
Πως να μην είσαι αισιόδοξος, ότι με την νεολαία και την κοινωνία θα επιτύχουμε το πρωταρχικό στόχο που έχουμε θέσει, να αναδείξουμε δηλαδή τη Νέα Δημοκρατία πρώτη δύναμη και στην Αχαΐα και μάλιστα με διαφορά. Και αυτό θα γίνει σε επίπεδο – όχι μόνο δημοσκοπήσεων – αλλά σε επίπεδο εθνικής κάλπης. Να με συγχωρέσετε για την αλαζονεία μου αλλά αυτήν την στιγμή δεν την χαρίζω σε κανέναν.
Γνωρίζετε όλοι την σχέση μου με το πανεπιστήμιο. Πολλά χρόνια στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο και τώρα και καθηγητής στο ΤΕΙ. Έζησα από κοντά την επέλαση του Βασίλη του Σιαδήμα, που με τον αδερφό του το Νίκο, το Σπύρο τον Πετούση, τον Σελίμη, το Σταχούλη και τα άλλα παιδιά, έσπασε το αριστερό κατεστημένο, διέλυσε την ηγεμονία της αριστεράς στο πανεπιστήμιο και στο πολυτεχνείο. Πλημμύρισαν τους εκπαιδευτικούς αυτούς χώρους με τις γαλάζιες ιδέες, με τις αρχές και τις αξίες της αγαπημένης μας παράταξης. Έκαναν την Δ.Α.Π Πάτρας πρώτη δύναμη σε όλη την Ελλάδα και μας υπερήφανους που είναι παιδιά μας .
Όμως εκτός από τα νέα παιδιά, σημαντικό ρόλο θα παίξουν και κάποιοι, που ανεξάρτητα από την ηλικία τους, διαθέτουν νέα μυαλά και φρέσκιες ιδέες. Και με τους ανιδιοτελείς αγώνες τους έχουν καταξιωθεί στη συνείδησή μας. Άτομα που με λόγο καθαρό,καθοδηγητικό,ιδεολογικό, θα εμπνεύσουν, θα διδάξουν και θα κατευθύνουν το νέο αίμα. Είναι απαραίτητοι όσο ποτέ άλλοτε.
Θα τιμήσουμε και θα τηρήσουμε την εντολή που μας έδωσε το γαλάζιο ποτάμι, που ξεχύθηκε στους δρόμους της Αχαΐας την 13η του Μάη. Η εντολή αυτή λέει, να πορευτούμε αντισυστημικά αντισυμβατικά. Να σταθούμε απέναντι και να συγκρουστούμε με τις δυνάμεις του αναχρονισμού και της οπισθοδρόμησης, όπου και αν αυτές βρίσκονται. Η εντολή αυτή λέει. Να εμβαθύνουμε ακόμα περισσότερο την αμφίδρομη σχέση μας με την κοινωνία και τα κοινωνικά ρεύματα. Να γίνουμε εμείς κοινωνικό ρεύμα.
Η κοινωνία περιμένει πολλά από μας. Είναι έτοιμη να μας υποστηρίξει και να στοιχηθεί μαζί μας. Είναι έτοιμη όμως να μας κρίνει – πολύ αυστηρά μάλιστα – είναι έτοιμη να μας γυρίσει την πλάτη, εάν την απαγοητεύσουμε. Μια κοινωνία που έχει χάσει το χαμόγελο της. Μια κοινωνία που αναπνέει με υποκλοπές ευτυχίας, αφού κάποιοι φρόντισαν να της αφαιρέσουν την πρόσβαση στις ομορφιές της ζωής. Μια κοινωνία που δεν αντέχει άλλο, αφού έχει ξοδεύσει και τα τελευταία αποθέματα από το οξυγόνο της.
Η στάση του κόσμου έχει αλλάξει. Η κρίση έχει αφυπνίσει τον κόσμο. Ζητά από μας να πορευτούμε:
-με αλήθεια,
-με συνείδηση χρέους,
-με φρόνιμα,
-με φιλοπατρία.
Έννοιες που για κάποιους δε σημαίνουν τίποτα, όμως για μας σημαίνουν τα πάντα.
Να μου επιτρέψετε λίγο πριν τελειώσω, να κάνω μια μικρή αναφορά σε ένα θέμα που εγώ το θεωρώ σημαντικό και είναι στις προτεραιότητες μου. Στην Αχαΐα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει στήσει το πιο σκληρό κομματικό κράτος. Για να γίνει όμως αυτό κάποιοι ευνοήθηκαν προκλητικά, παράνομα, αναξιοκρατικά. Ταυτόχρονα κάποιοι άλλοι συνετρίβησαν, συνεθλίβησαν, ισοπεδώθηκαν. Είναι αυτοί που δεν διαπραγματεύτηκαν την αξιοπρέπεια τους, δεν διαπραγματεύτηκαν τις αξίες και τις αρχές τους. Δυστυχώς μέσα σε αυτούς που ευνοήθηκαν παράνομα είναι και κάποιοι υποτιθέμενοι δικοί μας. Πολύ σύντομα θα είμαστε κυβέρνηση.” Και τότε θα ξηλώσουμε το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ και στη θέση του θα κτιστεί ένα αξιοκρατικό Δημόσιο” Λόγια του αρχηγού μας. Κάποιοι έχουν αρχίσει να ανησυχούν. Κάποιοι λεν “έχω φίλο τον τάδε βουλευτή,το τάδε στέλεχος”. Εδώ χρειάζεται να είμαστε όλοι ενωμένοι και χωρίς ίχνος ρεβανσισμου να κινηθούμε στην κατεύθυνση της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας.
Φίλες και φίλοι
Σήμερα ανοίξαμε μία νέα σελίδα ενότητας.
Στην σελίδα αυτή δεν περισσεύει κανείς.
Προχωράμε μπροστά σε όλους εσάς.
Προχωράμε μπροστά με την κοινωνία και την νεολαία.
Γιατί οι νεολαίοι μας είναι οι μαντατοφόροι τις ελπίδας,
-ελπίδας για την παράταξη,
-ελπίδας για τον τόπο.
Και όταν η νεολαία ενώνεται με την Δ.Α.Π, όταν η Δ.Α.Π ενώνεται με την ΟΝΝΕΔ, όταν η Δ.Α.Π. και η ΟΝΝΕΔ γίνεται ένα με την ελπίδα, τότε τα δύσκολα γίνονται εύκολα, τότε τα αδύνατα γίνονται δυνατά.
-Όλοι μαζί τολμήσαμε.
-Όλοι μαζί πετύχαμε.
-Όλοι μαζί συνεχίζουμε.
-Όλοι μαζί θα νικήσουμε.
Σας ευχαριστώ

 

Η ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. ΑΧΑΪΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΖΑΡΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΝΟ.Δ.Ε.