ΠΑΤΡΑ: Η “Εργατική Ενότητα-Ανατροπή” για τις εξελίξεις στο Εργατικό Κέντρο

Η παράταξη ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη συνεδρίαση της προσωρινής διοίκησης του Εργατικού Κέντρου που έγινε για τη προκήρυξη εκλογοαπολογιστικής γενικής συνέλευσης κατέθεσε τη παρακάτω πρόταση:

Η κατάσταση στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας αποπνέει μπόχα και δυσωδία, νοθεία και παραχάραξη της πραγματικής αντιπροσώπευσης των εργαζομένων.

Από τον έλεγχο που έγινε που κατά τη γνώμη μας δεν είναι ολοκληρωμένος και προς όλες τις κατευθύνσεις φαίνονται τα πρώτα μαργαριτάρια της νοθείας αυτών που κάνουν εκλογές εν κρυπτώ στα ξενοδοχεία και στα καφενεία.

Η διαδικασία της πραγματικής εκκαθάρισης του μητρώου των σωματείων αν θέλουμε να είναι ουσιαστική, μια λύση υπάρχει που εμείς σαν παράταξη το δηλώσαμε εξ αρχής. Να γίνουν εκλογές σε όλα τα σωματεία της δύναμης του Ε.Κ.Π., στο χώρο του Κέντρου χωρίς περιφερόμενες κάλπες, με διαφανείς και νόμιμες διαδικασίες.

Αυτή μας τη πρόταση σας καλούμε να τη ψηφίσετε γιατί μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί η δημοκρατική λειτουργία των σωματείων και του κέντρου, γιατί μόνο έτσι θα σταματήσουν οι δικαστικές διαμάχες και ο διασυρμός του θεσμού του Ε.Κ.Π.

Με βάσει αυτή μας τη θέση ψηφίζουμε τον αποκλεισμό του σωματείου της πρώην προέδρου γιατί οι παρατυπίες και η νοθεία βγάζουν μάτι.

Για τα υπόλοιπα σωματεία όπου υπάρχει νοθεία και όχι τυπικές παραλείψεις συμφωνάμε, αφού πρώτα καλεστούν τα σωματεία να δώσουν εξηγήσεις.

Προτείνουμε επίσης να αποκλειστεί το σωματείο-ομοσπονδία των ιδιωτικών υπαλλήλων ως η κορυφή της νοθείας και της παραχάραξης της αντιπροσώπευσης γιατί ο μεγαλοσυνδικαλιστής –τίναξε τη μπάνκα στον αέρα .

Για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΤΡΟΠΗ

Νατάσα Βενέρη

Κούλα Νιφόρα