ΠΑΤΡΑ: Η “Διάσωση Ακτής” είδε Πελετίδη-Νικολάου – Για τα διαβρωτικά φαινόμενα

Μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση είχαν τα μέλη της διοίκησης του νέου φορέα ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΚΤΗΣ, το πρωί της Παρασκευής με τον δήμαρχο δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου. Ο δήμαρχος προσέφερε ζεστή και φιλική φιλοξενία στα μέλη του ΔΣ της ΜΚΟ και συζήτησε μαζί τους τους σκοπούς της οργάνωσης. Παράλληλα, ενημερώθηκε για το πρόγραμμα και τις δράσεις του νέου φορέα, ενώ έδειξε θετικό ενδιαφέρον και διάθεση να συνεισφέρει σε ότι αφορά την περιοχή της δυτικής Αχαΐας που πλήττεται σοβαρά τα τελευταία χρόνια από τα διαβρωτικά φαινόμενα.

Στη συνάντηση με τον δήμαρχο παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της ΜΚΟ και γνωστός Πατρινός οδοντίατρος Τάκης Χρονόπουλος και τα μέλη της διοίκησης, ο επιχειρηματίας Περικλής Ρογκάλας, ο καθηγητής Κώστας Τσιτσιάς και η Σοφία Πανίτσα της γνωστής πατρινής επιχείρησης. Τα μέλη της οργάνωσης, αντιστοίχως εκπροσωπούν την Κίνηση Προστασίας Παραλιακής ζώνης ΔΕ Βραχνείκων, τον σύλλογο Παραλίας Καλαμακίου Κ. Αχαΐας και τον σύλλογο Παραλίας Λακκόπετρας. Στη συνάντηση με τον δήμαρχο, συμμετείχε επίσης και ο μηχανικός Γιάννης Πετρόπουλος.
Τα μέλη της ΜΚΟ, ενημέρωσαν επίσης, τον δήμαρχο και τους συνεργάτες του, για τη μεγάλη ενημερωτική ημερίδα που θα γίνει στην Πάτρα το Σάββατο 16 Ιουνίου στην «Αγορά Αργύρη», με θέμα: «ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΖΩΝΗ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»» και με ομιλητές διακεκριμένους επιστήμονες από όλη την Ελλάδα. Επίσης, δόθηκε στον δήμαρχο και το κείμενο – ταυτότητα της νέας οργάνωσης, με τον κ. Νικολάου να συγχαίρει τα μέλη της οργάνωσης για την πρωτοβουλία τους και τον αγώνα που κάνουν για τον τόπο τους, διαβεβαιώνοντάς τους ότι θα βρίσκεται αρωγός στις προσπάθειές τους για ανάπτυξη της περιοχής.
Τα μέλη της ΜΚΟ, επίσης είχαν συνάντηση και με τον δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη στο γραφείο του στην Πάτρα με το ίδιο αντικείμενο συζήτησης, η οποία έγινε μέσα σε ένα ιδιαίτερα φιλικό κλίμα.

Το κείμενο που δόθηκε στους δύο δημάρχους αναφέρει τα εξής:
«Η “Διάσωση Ακτής” φιλοδοξεί να συμβάλλει από κοινού με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στην προστασία και ανάδειξη της παράκτιας ζώνης και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων που ζουν και δραστηριοποιούνται σε αυτή με γνώμονα την ισσόροπη ανάπτυξη που θα ενισχύεται από τις σύγχρονες και Περιβαλλοντικά φιλικές προσεγγίσεις.

Αποστολή του Φορέα είναι η διάδοση της Διεθνούς εμπειρίας και γνώσης σε θέματα όπως η προώθηση ήπιων πρακτικών για την αντιμετώπιση της Διάβρωσης των Ακτών, της έρευνας, καταγραφής και παρακολούθησης της παράκτιας ζώνης και πλήθους άλλων τοπικών πρωτοβουλιών στην περιοχή.

Στόχος είναι η μετάβαση σε μία Κοινωνία φιλική προς το Περιβάλλον με σύγχρονη αντίληψη και μέσα, καθιστώντας εφικτή την συνολική βελτίωση της ακτής, την αύξηση του τουρισμού, την προβολή του πλούτου της Παράκτιας Ζώνης που συνδέει την ακτή με την θάλασσα.

Έως το 2025 φιλοδοξούμε να συμμετέχουμε στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των τοπικών Κοινωνιών με δράσεις, πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, δημιουργώντας ταυτόχρονα μία δυναμική Ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή με μακροπρόθεσμη προοπτική.

Η προστασία των ακτών, η διατήρηση του φυσικού Περιβάλλοντος και η ενίσχυση των παραγωγικών δραστηριοτήτων με όρους βιώσιμης ανάπτυξης αποτελούν τις διαχρονικές επιδιώξεις του Φορέα μας.

Στα πλαίσια αυτά ζητούμε την ουσιαστική συμβολή σας στο δύσκολο αλλά πολλά υποσχόμενο έργο του Φορέα μας με την γνωστοποίηση της υποστήριξης του Δήμου στην προγραμματισμένη για 16.06.2018 Ημερίδα μας με τίτλο: «ΠΑΡΑΚΤΙΑ ΖΩΝΗ ΝΟΜΟΥ ΑΧΑΙΑΣ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»».