Michael Jackson: Σε δημοπρασία τα παπούτσια από την πρώτη εκτέλεση του «moonwalk»

Το «moonwalk» έγινε η πιο χαρακτηριστική χορευτική κίνηση του «βασιλιά της ποπ», η οποία περιλάμβανε την ψευδαίσθηση ότι γλιστρούσε προς τα πίσω

Ήταν 16 Μαΐου του 1983 όταν για πρώτη φορά ο Μάικλ Τζάκσον παρουσίαζε για πρώτη φορά επί σκηνής τη διάσημη χορογραφία με όνομα «moonwalk». Το «moonwalk» έγινε η πιο χαρακτηριστική χορευτική κίνηση του «βασιλιά της ποπ», η οποία περιλάμβανε την ψευδαίσθηση ότι γλιστρούσε προς τα πίσω. Τα παπούτσια που φόρεσε ο Michael Jackson για να κάνει πρόβα εκείνη την εμφάνιση, όπου τραγούδησε το «Billie Jean», τέθηκαν προς δημοπρασία και εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά που ένα σπάνιο κομμάτι από τη συλλογή του βγήκε στο σφυρί.

Πρόκειται για ένα ζευγάρι μαύρα και δερμάτινα μοκασίνια Florsheim Imperial, σε 38 νούμερο που έχουν στις σόλες την υπογραφή «Μichael Jackson» με μπλε μαρκαδόρο. Μάλιστα μία από τις σόλες γράφει «Michael #2».

Jackson_shoes

Τα μοκασίνια συνοδεύονται από πιστοποιητικό γνησιότητας, στο οποίο ο Jackson τα χαρακτηρίζει ως τα «μαγικά παπούτσια» του. Η δημοπρασία έλαβε χώρα στο ξενοδοχείο Hilton του Λος Άντζελες και η μεγαλύτερη προσφορά έφτασε τα 80.000 δολάρια (69.000 ευρώ).

Στο βίντεο που ακολουθεί είναι η πρώτη παρουσίαση του «moonwalk» από τον Michael Jackson

Michael Jackson - Billie Jean (Motown 25) (Remastered)

*Το moonwalk (ελληνικά σημαίνει περπάτημα στο φεγγάρι, τη λέξη τη συναντάμε και “φεγγαροπερπάτημα”) είναι μια κίνηση χορού στην οποία ο χορευτής κινείται προς τα πίσω ενώ φαίνεται να κινείται προς τα μπροστά. Έγινε δημοφιλής στον ευρύ κοινό μετά την εκτέλεσή της από τον Μάικλ Τζάκσον κατά την εκτέλεση του “Billie Jean” στο Motown 25: Yesterday, Today, Forever στις 25 Μαρτίου 1983. Αυτή η ειδική τηλεοπτική εκπομπή μεταδόθηκε στις 16 Μαΐου 1983. Κατόπιν έγινε γνωστή ως η χαρακτηριστική του χορευτική κίνηση.