Μητσοτάκης για Ρουβίκωνα: Αν υπήρχε πολιτική βούληση θα είχε αντιμετωπιστεί -Ξέρουμε ποιοι είναι

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιτέθηκε στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δείχνει ανοχή στον Ρουβίκωνα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ, σε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, τόνισε ότι τα μέλη του Ρουβίκωνα είναι γνωστά και υπογράμμισε ότι αν υπήρχε πολιτική βούληση θα είχε αντιμετωπιστεί, ενώ σε σχετική ερώτηση απάντησε πως ούτε φοβήθηκε ούτε προβληματίστηκε για τις απειλές που δέχθηκε.

«Το πρόβλημα είναι ευρύτερο με τον Ρουβίκωνα. Είναι πρόβλημα ανοχής σε μία ομάδα που έχει σαφείς ιδεολογικές αναφορές, που ανέχεται, αν όχι υποθάλπει, την οργανωμένη βία. Ο Ρουβίκωνας προέρχεται από τη μήτρα της άκρας εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Είναι μια επιχειρησιακή ομάδα που τους ηγέτες της τους γνωρίζουμε, γιατί ποστάρουν και δημοσίως στο Facebook. Μια οργάνωση που έχει κάνει μια σειρά από χτυπήματα βίαια, που ενέχουν απειλή. Αν υπήρχε πολιτική βούληση, θα μπορούσε εύκολα να αντιμετωπιστεί», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ως παράδειγμα σε αυτό έφερε τα όσα συνέβησαν στην Τήνο, όπου συνελήφθησαν και δικάστηκαν μέλη του Ρουβίκωνα, ενώ έκανε σύγκριση με τα όσα είχαν γίνει στο «ντου» του Ρουβίκωνα στη Βουλή. «Στην Τήνο με δέκα αστυνομικούς μπορούμε και συλλαμβάνουμε το Ρουβίκωνα, στη Αθήνα με 30 διμοιρίες ΜΑΤ ο Ρουβίκωνας αλωνίζει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι ο Ρουβίκωνας προκαλεί μεγάλη ζημιά στην εικόνα της χώρας, με επιθέσεις σε πρεσβείες. Τόνισε ότι θα εξετάσει όλα τα μέσα για να αντιμετωπιστούν αυτά τα φαινόμενα.

Σημείωσε ακόμη ότι η βία χαμηλής ένταση και η βία υψηλότερης έντασης αποτελούν «συγκοινωνούντα δοχεία», υπογραμμίζοντας ότι στα Εξάρχεια «εκπαιδεύεται μία νέα γενιά που ενδεχομένως καταλήξει στην τρομοκρατία. Και αυτό είναι κάτι που θα το βρούμε μπροστά μας».

 

Πηγή:  iefimerida.gr