ΚΑΜΑΡΕΣ: Συναυλία από 55 παιδιά της πόλης Ancbach της Γερμανίας – Στο Γυμνάσιο

Το πρωινό της Τρίτης 22 Μαΐου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Γυμνασίου Καμαρών, όλα ήταν έτοιμα. Ο μαέστρος Stefan Ubl, καθηγητής μουσικής, σήκωσε την μπαγκέτα του και τα 55 παιδιά από την πόλη Ancbach της Γερμανίας φούσκωσαν τα πνευμόνια τους για την πρώτη νότα. Όταν την χαμήλωσε, υπέροχες μελωδίες άρχισαν να πλημμυρίζουν την κατάμεστη από μαθητές Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου. Και το πιο έμπειρο αυτί δεν πίστευε ότι αυτό το ηχητικό κομψοτέχνημα έβγαινε από μαθητές. Έπαιξαν έργα δύσκολα, μεγάλα και απαιτητικά. Ρεπερτόριο κλασικό και σύγχρονο. Ήταν ξένοι μα με τη γλώσσα της μουσικής, μας είπαν πολλά, πάρα πολλά…

Φλάουτα, κλαρινέτα, όμποε, κόρνα, τρομπόνια, σαξόφωνα, πιάνο, βιόλες και βιολιά το καθένα με τη δική του γλώσσα είπαν το τραγούδι της φιλίας και της ευαισθησίας. Η αίθουσα πότε φουρτούνιαζε και πότε γαλήνευε από τα κύματα της μουσικής τους. Στην αρχή, μετά το καλωσόρισμα από την Διευθύντρια του Γυμνασίου κ. Αικατερίνη Δημουλά, παρουσίασαν το έργο του Προκόφιεφ «Ο Πέτρος και ο λύκος», ένα συμφωνικό έργο που σκοπό έχει να εξοικειώσει νεαρούς ακροατές με τις δυνατότητες των οργάνων της Συμφωνικής Ορχήστρας.

Στην συνέχεια με μαέστρο τον καθηγητή μουσικής Ernest Berendes, η ορχήστρα απέδωσε 4 γνωστά θέματα από την φιλμογραφία James Bond και τελείωσαν με την υπέροχη σύνθεση «Τριάντα μουσικά θέματα σε τρία λεπτά», όπου παρουσιάστηκαν σε ένα έργο οι τριάντα πιο δημοφιλείς μελωδίες του κόσμου. Δεν είναι υπερβολή λοιπόν να πούμε ότι έστω για μία ώρα, το Γυμνάσιο Καμαρών, έγινε Μέγαρο Μουσικής!
Τα παιδιά του σχολείου ενθουσιάστηκαν και τους καταχειροκρότησαν. Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δίνουν τη δυνατότητα στους μαθητές όχι μόνο να έρθουν σε επαφή με διαφορετικά μουσικά ακούσματα αλλά και να επικοινωνήσουν με μαθητές από άλλες χώρες. Εκτός από τους μαθητές του Γυμνασίου Καμαρών, τη συναυλία παρακολούθησαν ως προσκεκλημένοι και οι μαθητές της ΣΤ΄ Τάξης των Δημοτικών Σχολείων Σελιανιτίκων και Καμαρών. Έτσι τους δόθηκε η ευκαιρία να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με το σχολείο στο οποίο θα φοιτούν από την επόμενη σχολική χρονιά.

Στην επιτυχία της εκδήλωσης, εκτός από τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Γερμανικού σχολείου συνέβαλαν η Διευθύντρια του Γυμνασίου Καμαρών κ. Αικατερίνη Δημουλά, ο Σύλλογος διδασκόντων του σχολείου και ιδιαίτερα ο κ. Παναγιώτης Σπηλιόπουλος, καθηγητής μουσικής, ο οποίος είχε επιφορτιστεί με την αφήγηση του έργου «Ο Πέτρος και ο λύκος» και γενικά με την παρουσίαση των μουσικών έργων. Σημαντική ήταν και η προσφορά του κ. Ανδρέα Ντρέκη, γενικού διευθυντή του «Ελληνικόν Ειδύλλιον» που εδρεύει στα Σελιανίτικα, ο οποίος μεσολάβησε να έρθει η ορχήστρα στο σχολείο και φρόντισε για τη μεταφορά της και μάλιστα χωρίς καμία επιβάρυνση για τους μαθητές του Γυμνασίου Καμαρών.