Ο Τραμπ λέει (τώρα) ότι δεν αποκλείεται να συναντηθεί με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στις 12 Ιουνίου

Σε νέα αναδίπλωση προχώρησε σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που δήλωσε ότι δεν αποκλείει να συναντηθεί τελικά με την ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, στις 12 Ιουνίου.

Οι νέες δηλώσεις Τραμπ έρχονται μία ημέρα μετά την επιστολή του προς τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, στην οποία ακύρωνε τη σύνοδο ΗΠΑ- Βόρεια Κορέα στη Σιγκαπούρη.

«Θα δούμε τι θα συμβεί. Αυτή τη στιγμή μιλάμε μαζί τους», δήλωσε σήμερα ο Τραμπ στους δημοσιογράφους για να προσθέσει: «θα μπορούσε να είναι ακόμη και η 12η… Θα θέλαμε να το κάνουμε.»

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί οι λόγοι της αναδίπλωσης, λίγο πριν μιλήσει σε δημοσιογράφους, ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε ικανοποίηση για τη δήλωση της Βόρειας Κορέας ότι παραμένει ανοιχτή σε συνομιλίες, μετά την ακύρωση της συνάντησης.

«Πολύ καλά νέα να λαμβάνω τη θερμή και παραγωγική δήλωση από τη Βόρεια Κορέα. Θα δούμε σύντομα πού θα οδηγήσει, ελπίζω σε μακρά και διαρκή ευημερία και ειρήνη. Μόνο ο χρόνος (και το ταλέντο) θα δείξει!» έγραψε ο Τραμπ στο προσφιλές του μέσο, το twitter.