Εποχή Ουζουνίδη στην ΑΕΚ -Το χρονικό της συμφωνίας-εξπρές μετά το «διαζύγιο» με Χιμένεθ

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης είναι, πλέον, ο νέος προπονητής της ΑΕΚ, μετά το «διαζύγιο» με τον Μανόλο Χιμένεθ.

Ο Εβρίτης προπονητής βρέθηκε το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΑΕ, έδωσε τα χέρια με τον Δημήτρη Μελισσανίδη για διετή συνεργασία και πλέον αναλαμβάνει να οδηγήσει την «Ένωση» στη μετα-Χιμένεθ εποχή.

Οι εξελίξεις στο θέμα του προπονητή της ΑΕΚ ήταν ραγδαίες από το πρωί της Παρασκευής. Ιδού το χρονικό:

  • Λίγο μετά τις 10:00 βλέπουν το φως της δημοσιότητας δηλώσεις του Μανόλο Χιμένεθ. Συγκεκριμένα, μιλώντας σε Μέσο των Κανάριων Νήσων, ο 52χρονος προπονητής είπε ότι «θα πάω στη Λας Πάλμας, αν δεν συμφωνήσω με την ΑΕΚ».
  • Περίπου στις 10:30 γίνεται γνωστό ότι η «Ένωση» αποσύρει την πρότασή της προς τον Χιμένεθ για ανανέωση της συνεργασίας τους. Μια πρόταση που ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, γύρω στα 850.00 ευρώ για τον ίδιο και τους συνεργάτες του, τη στιγμή που ο Ανδαλουσιανός προπονητής αξίωνε (μέσω του δικηγόρου του) αρχικά περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, πριν πέσει σε ένα ποσό περί το 1 εκατ. ευρώ.
  • Στις 11:00 διαρρέεται ότι επίκειται ραντεβού του Μαρίνου Ουζουνίδη με τους διοικούντες την ΑΕΚ για να συζητήσουν το ενδεχόμενο συνεργασίας τους, ενώ ήδη είχε γνωστό ότι οι δύο πλευρές είχαν έρθει σε επικοινωνία από την Πέμπτη το βράδυ.
  • Λίγο μετά τις 13:00 ο Μαρίνος Ουζουνίδης περνά την πόρτα των γραφείων της ΠΑΕ ΑΕΚ για τις τελικές συζητήσεις με τους ανθρώπους της ομάδας.
  • Στις 13:40 περίπου, η ΠΑΕ ανακοινώνει και επίσημα το τέλος της συνεργασίας της με τον Μανόλο Χιμένεθ, με ανάρτησή της στο επίσημο σάιτ της ομάδας.
  • Γύρω στις 14:15 φτάνει στα γραφεία και ο Δημήτρης Μελισσανίδης, για να συναντήσει τον Ουζουνίδη και να προχωρήσουν το θέμα της επισημοποίησης της συνεργασίας τους και την υπογραφή των συμβολαίων.
  • Ώρα 15:05: Γίνεται γνωστό ότι ο Μαρίνος Ουζουνίδης συμφώνησε με τους διοικούντες για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ για τα επόμενα δύο χρόνια. Μαζί με τον Ουζουνίδη θα μετακομίσουν στα Σπάτα ο επί σειρά ετών βοηθός του Μπλένταρ Κόλα, ένας γυμναστής και ένας αναλυτής. Παραμένει προπονητής τερματοφυλάκων ο Χρυσόστομος Μιχαϊλίδης.