Ανάλγητος για τα ματωμένα πλεονάσματα ο κ. Τσίπρας

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της Ν.Δ, στην εκπομπή «KONTRA 24» με τον Αιμίλιο Λιάτσο, αργά το βράδυ της Πέμπτης 24 Μαΐου:
– Την ίδια μέρα που ο πρωθυπουργός καταδίκαζε – και σωστά – τις απειλές του Ρουβίκωνα κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, ο Υπουργός των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κ. Τσιρώνης κάνει δηλώσεις, που ούτε συνήγορος του Ρουβίκωνα δε θα τις έκανε, με τις οποίες αμφισβητεί ευθέως το απαράδεκτο των απειλών της. Σε ό,τι αφορά στη ΝΔ είναι καταδικαστέες οι δηλώσεις του κ. Καμπόσου και θα δώσει εξηγήσεις στο πειθαρχικό.
– Ο κ. Τσίπρας καταφέρνει θεόρατα πλεονάσματα χωρίς μάλιστα να του τα χει ζητήσει κανείς και τα οποία κατήγγειλε όταν ήταν στην αντιπολίτευση. Όμως, η συμφωνία με τους θεσμούς που αναρτήθηκε εχθές δημόσια δίνει τέλος στις όποιες αυταπάτες του κ. Τσίπρα περί δήθεν «καθαρής εξόδου». Οι συντάξεις θα μειωθούν από 1-1-2019, ενώ και το αφορολόγητο κινδυνεύει να εφαρμοστεί και αυτό από το 2019 αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι. Όσο το δυνατόν πιο γρήγορα λοιπόν φύγει αυτή η κυβέρνηση τόσο το καλύτερο για τη χώρα.
– Είναι απίστευτη η υποκρισία της κυβέρνησης. Στο δρόμο Πατρών – Πύργου σταμάτησε έτοιμος διαγωνισμός για να μην δοθεί στον κ. Μπόμπολα, τεμαχίστηκε το έργο σε κομμάτια για να δοθούν στον κ. Καλογρίτσα και τώρα που ο κ. Καλογρίτσας αδυνατεί να φέρει σε πέρας το έργο θα τα πάρει ποιος; Ο κ. Μπόμπολας!
– Ο κ. Τσίπρας επικοινώνησε με τον κ. Μητσοτάκη όχι για να συζητήσει μαζί του τις προτεινόμενες ονομασίες για τη γείτονα χώρα αλλά για να τον ρωτήσει τη γνώμη του μόνο για την ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν»! Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή, αφού θα είναι χειρότερη και από το σκέτο «Μακεδονία».
Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=FFx3_Ih5eJ0&feature=youtu.be