Τιμές και δόξες για τον Προμηθέα

advertisement

Ο Τσάβι Πασκουάλ και ο Ίαν Βουγιούκας από τον Παναθηναϊκό Superfoods, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Βασίλης Σπανούλης από τον Ολυμπιακό, οι Μάκης Γιατράς, Νίκος Γκίκας από πλευράς Προμηθέα Πάτρας και οι Ηλίας Παπαθεοδώρου, Βαγγέλης Μαργαρίτης από τον ΠΑΟΚ παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, φωτογραφήθηκαν στους εξωτερικούς χώρους του Μουσείου με φόντο την Ακρόπολη και τόνισαν την ανάγκη να γίνουν καλοί αγώνες που θα βοηθήσουν να προωθηθεί η καλή εικόνα του ελληνικού μπάσκετ και εκτός των συνόρων.

Οι στόχοι, βέβαια, καθώς και η οπτική των τεσσάρων ομάδων είναι τελείως διαφορετικός λίγο πριν από την έναρξη των αγώνων, κάτι που φαίνεται και από τις δηλώσεις τους. Ο Παναθηναϊκός θέλει να ξεχάσει το αήττητο που έκανε στην κανονική περίοδο, στον Ολυμπιακό σκέφτονται μόνο τους ημιτελικούς και όχι τους τελικούς, στον ΠΑΟΚ βλέπουν την ημιτελική σειρά σαν ένα καλό τεστ δυνάμεων, ενώ στον Προμηθέα αισθάνονται τιμή απλά και μόνο που βρίσκονται σε αυτό το σημείο…

Σε έναν πολύ ωραίο χώρο, με ιστορική σημεία, οι οκτώ εκπρόσωποι των τεσσάρων πρώτων ομάδων του πρωταθλήματος έκαναν το… τζάμπολ στη β’ φάση των playoffs. Με πολύ χαμόγελο, πηγαδάκια μεταξύ τους και διάθεση για χιούμορ. Όπως έδειξε, πρώτος και καλύτερος, ο Τσάβι Πασκουάλ, ο οποίος παραδέχθηκε πως την επόμενη σεζόν θέλει να μιλάει ελληνικά και να μην χρειάζεται την αρωγή μεταφραστή. Ο προπονητής των “πρασίνων” ήταν γενικά ο πιο ευδιάθετος.