(ΗΧΗΤΙΚΟ)-ΠΑΤΡΑ: Επίθεση στο Δήμο για την “εν κρυπτώ” συναυλία Μαργαρίτη στην κινητοποίηση για την ανεργία – Ο Ηλ.Γκοτσόπουλος της αντιπολίτευσης στον ΣΚΑΪ 89,4


Οι δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, θέλουν δημόσια να καταγγείλουν την απαράδεκτη μεθόδευση του προέδρου του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου κ. Βασιλείου Θωμόπουλου, να εντάξει εν κρυπτώ, συναυλία του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας,  σε άσχετη εκδήλωση του δήμου.

Πρακτικά, ο Πολιτιστικός Οργανισμός έρχεται να καλύψει το κόστος της εκδήλωσης του δήμου Πατρέων για την ανεργία, το οποίο ανέρχεται σε σχεδόν 20.000 ευρώ,  χωρίς να το γνωρίζει το διοικητικό συμβούλιο, χωρίς να έχει συζητηθεί και να έχει παρθεί σχετική απόφαση. Εμείς ψηφίσαμε τον προγραμματισμό των εκδηλώσεων του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας και όχι συναυλίες που υπηρετούν σχεδιασμούς του Περισσού.

Η πολιτική στόχευση είναι προφανής. Γίνεται προσπάθεια να βαπτιστούν ως διαδηλωτές για την ανεργία οι πολίτες που εύλογα θα θελήσουν να παρακολουθήσουν δωρεάν τη συναυλία ενός λαϊκού τραγουδιστή.

Κανένας μας δε θα είχε αντίρρηση να γίνει μια εκδήλωση για την ανεργία, θέμα που άλλωστε καίει την πόλη μας. Σε κατεύθυνση όμως ουσιαστικής συμβολής με προτάσεις που θα συμβάλουν θετικά στη μείωση του προβλήματος.

Και αν τελικά θα έπρεπε να γίνει στο τέλος και μία συναυλία γιατί δεν θα μπορούσαν να επιλεγούν μουσικά σχήματα της πόλης, άνεργα, που θα συμμετείχαν με ελάχιστα χρήματα ή και δωρεάν και που θα την σηματοδοτούσαν με την παρουσία τους.

Είναι αδιανόητο κάθε χρόνο να γίνεται αφαίμαξη του προϋπολογισμού του Πολιτιστικού Οργανισμού (όπως έγινε και πέρυσι με την περίφημη πορεία για την ανεργία), για εξυπηρετήσουμε τους πολιτικούς σχεδιασμούς του Περισσού και το δήθεν λαϊκό προφίλ του νυν Δημάρχου. Ας μας υποδείξει ο κ. Δήμαρχος έστω και μία θέση εργασίας που κατακτήθηκε μετά την πορεία Πάτρα – Αθήνα. Απεναντίας σε μια τέτοια συζήτηση μπορούμε να του υποδείξουμε ως αντιπολίτευση δεκάδες ευκαιρίες για δουλειές που χάθηκαν λόγω της αδιέξοδης πολιτικής του.

Είναι πραγματική υποκρισία, αυτοί που αρνούνται σοβαρότατες επενδύσεις υποδομών, που πράγματι θα φέρουν δουλειές (φυσικό αέριο και 5G), να αναλώνονται σε πορείες.

Είναι επίσης υποκρισία, αυτοί που δεν κατάφεραν να δώσουν δουλειά, τρία χρόνια τώρα, σε 17 πρώην μουσικούς της μπάντας (τη στιγμή που η χρηματοδότηση υπάρχει), να  κάνουν συναυλίες για την ανεργία.

Επιτέλους, εάν η δημοτική αρχή ενδιαφερόταν να βρει δουλειά ο κόσμος, θα έπρεπε στη διάρκεια της θητείας της, που σιγά σιγά φτάνει στο τέλος, να αναζητήσει τις αναπτυξιακές δυνατότητες, που η πόλη διαθέτει και να τις αξιοποιήσει. Δεν το έκανε και προφανώς δεν πρόκειται να το κάνει στον ελάχιστο χρόνο που της απομένει.

 

Για τους “Αγωνιζόμενους Πολίτες” – Παναγιωτόπουλος Ανδρέας

Για τη “Νέα Πόλη” – Ηλίας Γκοτσόπουλος Ηλίας

Για τη “ΡΑΠ” – Μαλαμής Κώστας

Για την παράταξη “Τώρα για την Πάτρα” – Βαφέας Παναγιώτης

Για το “Κοινοτικόν” (ως προς το πολιτικό σκεπτικό) – Κωνσταντίνος Γιωτσόπουλος

Ο κ.Γκοτσόπουλος μίλησε στον ΣΚΑΪ Πάτρας 89,4