Ο Τσίπρας έριξε σήμερα σύνθημα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: «Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω»

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός στην ομιλία του απέφυγε στη Βουλή να πει μια λέξη έστω καταδικαστική για τις απειλές Ρουβίκωνα κατά του προέδρου της ΝΔ, αλλά και για την εξάπλωση της ανομίας.

Αντιθέτως, ο κ. Τσίπρας, ολοκλήρωσε την ομιλία του απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη χρησιμοποιώντας… ένα προεκλογικό σύνθημα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, από το 1993 ότι «η Ελλάδα δε γυρίζει πίσω».

Οπως υποστήριξε ο πρωθυπουργός η ήττα της Νέας Δημοκρατίας δεν θα είναι πολιτική, αλλά στρατηγική.

«Όσο περισσότερο απομακρυνόμαστε από το στενό κορσέ των προγραμμάτων προσαρμογής τόσο περισσότερο θα γίνονται ορατές οι διαφορές της δικής μας και της δική σας πολιτικής. Αυτό φοβόσαστε περισσότερο απ’ όλα, ανατριχιάζετε με την προοπτική εξόδου από τα μνημόνια γι’ αυτό και φοβάστε τον Σεπτέμβριο του 18, γι’ αυτό και διαρκώς υπονομεύετε, γιατί καταλαβαίνετε πια ότι η παρένθεση όχι μόνο δεν κλείνει αλλά μένει ανοιχτή και θα παραμείνει ανοιχτή και την επόμενη τετραετία για χάρη του ελληνικού λαού» είπε ο Αλ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Κάθε μέρα που περνάει θα έρχονται πιο κοντά σε σας οι πολιτικοί σας εφιάλτες. Πετυχαίνουμε εκεί που εσείς αποτύχατε και στις τρεις απόπειρες. Ανοίγουμε ένα δρόμο προοπτικής για τη χώρα. Ό,τι και να κάνετε δεν θα καταφέρετε να γυρίσετε τη χώρα πίσω ή να γυρίσετε εσείς πίσω. Η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, προχωράει μπροστά φεύγουμε από τα μνημόνια μπαίνουμε σε μια νέα εποχή».