Κυβερνητικές πηγές: Ο Μητσοτάκης θέλει νέο μνημόνιο;

Να μετατοπίσει τη συζήτηση από το θέμα της οικονομίας στην ανομία επιχείρησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, όπως σχολιάζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού και αναφέρουν ότι επιβεβαιώνει πως όλο το καταστροφολογικό αφήγημά του έχει καταρρεύσει.

“Ο κ. Μητσοτάκης για πρώτη φορά πήρε αποστάσεις από τους Αντώνη Σαμαρά και θεσμικούς παράγοντες που τάσσονται υπέρ της προληπτικής γραμμής στήριξης. Αλλά δεν είπε τι πιστεύει για την επόμενη μέρα, μετά τον τερματισμό των μνημονίων. Δε θέλει ούτε προληπτική γραμμή, ούτε καθαρή έξοδο. Άρα τι θέλει; Νέο μνημόνιο;”, υπογραμμίζουν οι ιδιες πηγές.

Συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφέρουν ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έδωσε καμία συγκεκριμένη απάντηση για το κατά πόσο θα στηρίξει την αύξηση του κατώτατου μισθού και την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων για τους εργαζομένους, που προβλέπονται και στο Ολιστικό Αναπτυξιακό Σχέδιο, επιβεβαιώνοντας ότι το πλάνο του για την ανάπτυξη βασίζεται μονάχα στη συντριβή της εργασίας υπέρ των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων.

Τέλος, σημειώνουν ότι δεν απάντησε εάν επιμένει στην αναλογία 1 πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις από το Δημόσιο, την ώρα που η κυβέρνηση εξασφάλισε στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς για το 2019 αναλογία 1 πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση, καθώς και εάν επιμένει πως υπάρχει πλεονάζον προσωπικό στη Δημόσια Υγεία.

advertisement