Η Μέρκελ πιέζει τον Τσίπρα να τα βρει με τους Σκοπιανούς

Σύμφωνα με πληροφορίες η Γερμανίδα καγκελάριος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Έλληνα πρωθυπουργό Α.Τσίρπα και τον πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζ.Ζάεφ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία παρέμβαση της Μέρκελ για το Σκοπιανό έγινε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Σόφια οπότε συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ και συζήτησε μαζί τους για την πορεία της διαπραγμάτευσης στο θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Τότε η Γερμανίδα Καγκελάριος είχε εκφράσει την ικανοποίηση της για την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο χωρών δείχνοντας ευθέως την βούληση του Βερολίνου να βρεθεί λύση στο θέμα της ονομασίας μέσα στον Ιούνιο.

Από την Πέμπτη μέχρι σήμερα η μόνη ουσιαστική εξέλιξη που σημειώθηκε ήταν η διαρροή από την πλευρά των Σκοπίων για την ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν» που έπεσε στο τραπέζι των συνομιλιών.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η Μέρκελ πρώτα επικοινώνησε χθες με τον Έλληνα πρωθυπουργό, συζητώντας μαζί του πτυχές του ονοματολογικού, αλλά και τα νέα δεδομένα που μπήκαν στο τραπέζι στη βουλγαρική πρωτεύουσα και ακολούθως μίλησε και με τον πρωθυπουργό της ΠΓΔΜ.