Η αλήθεια πίσω από το «χάσμα» μεταξύ του Άντονι Χόπκινς της κόρης του – Γιατί έχουν να μιλήσουν 20 χρόνια;

Πώς ο εθισμός του ηθοποιού με το αλκοόλ, η εμμονή με την καριέρα του και η σκληρότητα προς την μητέρα της επέδρασαν καταστροφικά στη σχέση τους

Τα καταγάλα μάτια και τα έντονα ζυγωματικά είναι μόνο δύο από τα κοινά χαρακτηριστικά που μοιράζεται ο Άντονι Χόπκινς με την μοναδική του κόρη, τα οποία δεν αφήνουν την παραμικρή αμφιβολία σε έναν εξωτερικό παρατηρητή για τη συγγένεια που τους δένει.

Φυσικά, για να εντοπίσει κανείς την ομοιότητα μεταξύ τους θα πρέπει να τους δει μαζί, κάτι που είναι μάλλον απίθανο δεδομένου του τεράστιου χάσματος που χωρίζει πλέον τις ζωές τους και έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν ανταλλάξει κουβέντα εδώ και 20 χρόνια!

Οι πρόσφατες δηλώσεις του βετεράνου ηθοποιού σε ραδιοφωνική συνέντευξη, όπου παραδέχτηκε ότι οι άσχημες σχέσεις με την κόρη του δεν αποκαταστάθηκαν ποτέ και ότι οι δυο τους πλέον είναι δύο ξένοι, έφεραν ξανά στο προσκήνιο μια κόντρα που κρατάει εδώ και δεκαετίες. «Δεν έχω ιδέα αν είμαι παππούς, δεν ξέρω καν που μένει η κόρη μου», δήλωσε ο ταλαντούχος Χόπκινς, εξηγώντας ότι «αυτά τα πράγματα συμβαίνουν» και ότι «δεν είμαστε υποχρεωμένοι να αγαπάμε τα μέλη της οικογένειάς μας». «Το ξέρω ότι είναι ψυχρό, αλλά η ζωή είναι ψυχρή», συμπλήρωσε ο ηθοποιός, επιδεικνύοντας έναν κυνισμό που σχολιάστηκε εκτενώς στα social media.

Πολλοί αναρωτήθηκαν ποιος είναι ο πραγματικός λόγος για τη βαθιά ρήξη που οδήγησε σε διαφορετικούς δρόμους τον Χόπκινς και το μοναδικό του παιδί. Η Daily Mail, αναζητώντας την αλήθεια, μίλησε με άτομα του κύκλου της 48χρονης σήμερα Αμπιγκεϊλ.

Σύμφωνα με τα άτομα που γνωρίζουν καλά την μουσικό και ηθοποιό, τα πρόσφατα σχόλια του πατέρα της πρόκειται να την πληγώσουν για μία ακόμη φορά, όπως έκανε εξάλλου η απόμακρη και αδιάφορη στάση του, από τη μέρα της γέννησής της μέχρι σήμερα.

«Εξακολουθεί να πληγώνεται πολύ από αυτή την υπόθεση. Η σχέση της με τον πατέρα της, η μάλλον η ανυπαρξία αυτής της σχέσης, έχει σημαδέψει τη ζωή της. Κάθε φορά που αποφασίζει να προχωρήσει παρακάτω, τον βλέπει σε αφίσες στον δρόμο, στην τηλεόραση. Δεν είναι σαν τους άλλους πατεράδες. Αν και τους χωρίζει ο Ατλαντικός (αφού ο Σερ Άντονι Χόπκινς ζει στο Λος Άντζελες από το 1974) δεν μπορεί να ξεφύγει από εκείνον. Της έχει προκαλέσει πολύ πόνο», λέει άτομο του περιβάλλοντός της.

Σύμφωνα με την Daily Mail, η σχέση πατέρα και κόρης ήταν προβληματική από την αρχή, αφού ο Άντονι Χόπκινς ένιωσε παγιδευμένος με την γέννηση του παιδιού, σε μια εποχή της ζωής του που είχε αρχίσει να αποκτά φήμη στο επάγγελμά του. Προκειμένου να αντιμετωπίσει τον εργασιακό φόρτο και το άγχος της δουλειάς, ο Βρετανός σταρ στράφηκε στο ποτό, κάτι που τον έκανε ιδιαίτερα επιθετικό και εκρηκτικός στις σχέσεις του με τους γύρω του.

Το προβλημα με το ποτό πήρε σύντομα διαστάσεις εθισμού, κάτι που οδήγησε στο τέλος του γάμου του με την μητέρα της Άμπιγκεϊλ λίγο μετά τη γέννησή της. Σε μια συνέντευξή του το 2005, ο Χόπκινς παραδέχτηκε ότιι τα πρώτα χρόνια της ζωής της κόρης του ήταν στο απόγειο της αυτοκαταστροφικής συμπεριφοράς του. «Ήμουν αλαζονικός και αποστασιοποιήθηκα επειδή ήμουν τρομοκρατημένος. Βλέπω τα νέα παιδιά που φρικάρουν σήμερα και φαντάζομαι ότι βιώνα κάτι παρόμοια. Νόμιζα ότι τα ξέρω όλα, έτσι οι σχέσεις μου με τους σκηνοθέτες και τους ιδιοκτήτες θεάτρων ήταν ταραχώδης. Έπινα τόσο που κόντεψα να καταστρέψω τη ζωή μου και την υγεία μου», είχε πει τότε ο ηθοποιός χωρίς ωστόσο να αναφερθεί στον τρόπο που βίωσε όλες αυτές τις αρρωστημένες καταστάσεις το παιδί του και στις επιπτώσεις που είχαν πάνω του.

Μετά το διαζύγιο και τον δεύτερο γάμο του το 1973, ο ηθοποιός άρχισε να απομακρύνεται όλο και περισσότερο από την πρώτη του σύζυγο και το παιδί τους. «Τον έβλεπα ίσως μια φορά τον χρόνο», αποκάλυψε η Άμπιγκεϊλ το 2005 στη μοναδική συνέντευξη όπου μίλησε ανοιχτά για τον πατέρα της. «Αισθάνομαι μια θλίψη αλλά πρέπει να προχωρήσω. Ήταν πάντα έτσι μεταξύ μας. Τον έβλεπα μια φορά και μετά χανόταν», είχε πει τότε η μοναχοκόρη του ηθοποιού.

Ο αλκοολισμός του Χόπκινς επιδεινώθηκε όταν μετακόμισε στις ΗΠΑ με τη δεύτερή του σύζυγο. Τελικά, αποφάσισε να κόψει μια και καλή το ποτό το 1975. Ούτε και τότε όμως έδειξε ενδιαφέρον για να βελτιώσει τις σχέσεις με την κόρη του. Και εκείνη όμως είχε πάρει απόφαση να είναι ψυχρή απέναντί του. «Δεν τον συγχώρεσε ποτέ για το πώς φέρθηκε στη μητέρα της. Τον κατηγορούσε για την ψυχρότητα και την σκληρότητά του. Ένιωθε ότι τους εγκατέλειψε για να γίνει διάσημος στο Χόλιγουντ. Ακόμα και όταν επικοινωνούσε μαζί της, πνευματικά ήταν απών», αναφέρει άτομο από το στενό περιβάλλον της γυναίκας.

Σύμφωνα με την πηγή της Daily Mail, ο Χόπκινς «ήθελε πάντα να είναι κάποιος άλλος, να υποδύεται έναν ρόλο. Δεν του άρεσε η πραγματικότητα, δεν του άρεσε να είναι σύζυγος και πατέρας». Όπως έχει παραδεχτεί στο παρελθόν ο 80χρονος, η σχέση του με τους γύρω του ήταν πάντα προβληματική λόγω της δικής του προβληματικής ανατροφής, του συνδρόμου Άσπεργκερ που δυσχέραινε τις κοινωνικές του συναναστροφές και των εθισμών του.

Δυστυχώς όμως, όχι μόνο δεν φρόντισε να προστατέψει από αυτούς τους «δαίμονες» την κόρη του, αλλά συνέβαλε στην δική της ψυχική κατάρρευση, οδηγώντας την στον δρόμο του εθισμού και της αποξένωσης από τους γύρω της.

Ευτυχώς για την ίδια, κατάφερε να ξεπεράσει τα δικά της προβλήματα, ωστόσο οι τόσο ψυχρές και αποστασιοποιημένες δηλώσεις από έναν άνδρα που την έφερε στον κόσμο, αλλά δεν θέλησε ποτέ να την γνωρίσει, σίγουρα θα ξύνουν παλιές πληγές για την 48χρονη.