Γεννηματά: Η καθαρή έξοδος είναι 4ο Μνημόνιο και χωρίς χρήματα

«Δεν άκουσα μία λέξη για το τι θα γίνει σε αυτό τον τόπο. Επιλέξατε για άλλη μία φορά να κάνετε κριτική στο παρελθόν», ξεκίνησε την ομιλία της στη Βουλή η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, ζητώντας εκ νέου εκλογές γιατί η κυβέρνηση αποδεικνύεται «ανίκανη και επικίνδυνη».

«Περιμέναμε σε αυτό το μισάωρο που μιλήσατε να μας παρουσιάσετε την πρότασή σας για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Δεν άκουσα ούτε μια λέξη για το τι πρόκειται να γίνει σε αυτό τον τρόπο. Επιλέξατε την κριτική στο παρελθόν και την μονοπαντη επίθεση στη ΝΔ. Αφήστε τα δάκρυα για τις εργασιακές σχέσεις γιατί από το 2016 έπρεπε να έχουν επανέλθει οι συλλογικές διαπραγματεύσεις», είπε η κ. Γεννηματά.

Όπως τόνισε, «η έξοδος από το μνημόνιο Τσίπρα -γιατί είναι δικό σας μνημόνιο- οδηγεί σε νέα επιτήρηση. Ο Αύγουστος οδηγεί σε βαρύ χειμώνα. Ζητώ εκλογές γιατί τις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να ληφθούν σημαντικές αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον του λαου . Η συγκυβέρνηση σας δεν έχει καμιά νομιμοποιήσει να εκχωρήσει εν κρυπτώ το μέλλον της χώρας.

Κατηγορώ τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ και προσωπικα τον Τσίπρα γιατί έπληξαν τα λαϊκά συμφέροντα στο όνομα της υπεράσπισης τους».

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, «με προβληματίζει και η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ο Μητσοτάκης δύο χρόνια ζητούσε συνέχεια εκλογές τώρα παρακολουθεί την κυβέρνηση να διαπραγματεύεται το μέλλον της χώρας και περιμένει το φθινόπωρο. Η ΝΔ δε δικαιολογείται να κλείνει τα μάτια. Αφήνετε κύριοι της ΝΔ τον Τσίπρα εν λευκώ να καθορίζει τις εξελίξεις. Δε θα μείνουμε εμείς να παρακολουθούμε τις εξελίξεις περιμένοντας το ώριμο φρούτο όπως κάνει η ΝΔ. Για αυτό προκαλέσαμε τη σημερινη συζήτηση για να βγάλουμε στο φως τις πραγματικές προθέσεις όλων».