Εισαγγελική παρέμβαση για την παρακράτηση από τα ΕΛΤΑ των πληρωμών προς την ΔΕΗ

Την εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε ο σάλος που ξέσπασε σχετικά με τις καθυστερήσεις καταβολής από τα ΕΛΤΑ στη ΔΕΗ χρηματικών ποσών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, από τις εξοφλήσεις λογαριασμών ηλεκτρισμού στις οποίες προχώρησαν πελάτες της Επιχείρησης μέσω των ΕΛΤΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή για διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης δόθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και στο «στόχαστρο» της έρευνας βρίσκεται και η ΔΕΗ, καθώς διερευνάται κατά πόσο προχώρησε στις προσήκουσες ενέργειες τόσο για να αποτρέψει τη συσσώρευση χρέους όσο και για να διεκδικήσει τα οφειλόμενα ποσά.

Μάλιστα, η εταιρεία έχει ήδη ειδοποιηθεί εγγράφως για την προκαταρκτική εξέταση.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το συσσωρευμένο χρέος των ΕΛΤΑ προς τη ΔΕΗ έφτασε τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ λόγω της καθυστέρησης πολλοί καταναλωτές κατέληξαν να απωλέσουν την έκπτωση συνέπειας 15%, παρόλο που είχε αποπληρώσει εμπρόθεσμα τους λογαριασμούς τους μέσω των ΕΛΤΑ.

Σημειώνεται πως στην περίπτωση που η εξόφληση δεν είχε καταχωρισθεί στο μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ πριν από την έκδοση του νέου λογαριασμού, ο μόνος τρόπος για να τους πιστωθεί εκ νέου η έκπτωση ήταν να προσκομίσουν την απόδειξη πληρωμής στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ.

Πάντως, ήδη τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έχουν ξεκινήσει την αποπληρωμή των οφειλών, καθώς τη Δευτέρα 21/5 τα ΕΛΤΑ κατέβαλαν στη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού 22,5 εκατομμύρια ευρώ.