Απίστευτο περιστατικό στην Κύπρο: Μητέρα τα έκανε γυαλιά καρφιά σε σχολείο και έδειρε την υποδιευθύντρια


Ενα πρωτόγνωρο περιστατικό συνέβη σε σχολείο της Λευκωσίας, όταν η μητέρα μιας μαθήτριας εισέβαλε σε σχολική τάξη, τα έκανε γυαλιά καρφιά και στην συνέχεια έδειρε και την υποδιευθύντρια.

Σύμφωνα με την καταγγελία που δημοσίευσε το Sigmalive.gr  από τον καθηγητικό σύλλογο του Λυκείου Κύκκου Α’ στη Λευκωσία, η μητέρα μπούκαρε στο σχολείο και τα έσπασε μετά από ενημέρωση που είχε ότι η κόρη της έμεινε στάσιμη λόγω απουσιών.

Η κόρη της είχε συνολικά 265 απουσίες ενώ το όριο είναι στις 119, με αποτέλεσμα εκείνη να επισκεφτεί το σχολείο ώστε να ζητήσει έχοντας επιθετική συμπεριφορά να διαγραφούν οι απουσίες της κόρης της.

Μάλιστα όπως αναφέρεται και στην καταγγελία, η μητέρα δεν δίστασε να χτυπήσει την υποδιευθύντρια, καθώς και να την βρίσει χυδαία.

Αναλυτική η επιστολή- καταγγελία του Συλλόγου

«Ο καθηγητικός Σύλλογος του Λυκείου Κύκκου Α’ σε Έκτακτη Συνεδρία στις 17 του Μάη αποφάσισε όπως εκφράσει την έντονη διαμαρτυρία του και να καταγγείλει τη στάση μητέρας μαθήτριας του σχολείου η οποία είναι στην Β’Λυκείου.

Η μητέρα όπως αναφέρουν οι καθηγητές προσήλθε με επιθετική στάση την Τετάρτη στις 16 του Μάη στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις για το ότι η κόρη της έμεινε στάσιμη λόγω απουσιών. Η κόρη της όπως αναφέρει η επιστολή είχε συνολικά 265 απουσίες με το όριο να είναι στις 119.

Η μητέρα της ζητούσε όπως αυτές διαγραφούν. Σε συνάντηση της με τον Δ/ντη, με μια Βοηθό Δ/ντρια και με τη Σύμβουλο του σχολείου η μητέρα επέδειξε σύμφωνα με τον Σύλλογο απαράδεκτη και απρεπή συμπεριφορά εξυβρίζοντας χυδαία, απειλώντας και προκαλώντας σωματική βλάβη στη Βοηθό Δ/ντρια και υλικές ζημιές στον χώρο της Γραμματείας.

Η συμπεριφορά αυτή συνεχίστηκε και στην είσοδο του σχολείου με την μητέρα να εξυβρίζει και να απειλεί και τον υπεύθυνο βοηθό Δ/ντη του τμήματος της κόρης της.

Μεταξύ άλλων είναι θέση του Συλλόγου, ότι οι Αρμόδιοι επιβάλλεται εκ των ιδίων των πραγμάτων να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να δράσουν προληπτικά, ώστε να αποτραπούν στο μέλλον παρόμοια ή και χειρότερα περιστατικά τα οποία ενδεχομένως να μας φέρουν εκ των υστέρων σε θέση να θρηνούμε ματαίως “επί των ερειπίων».