ΠΑΤΡΑ: Σε κινητοποίηση, σήμερα, Δάσκαλοι και Νηπιαγωγοί κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών

Ο Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών Πάτρας στηρίζει την πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, που σε πρόσφατη συνεδρίασή του αποφάσισε να είναι η Τρίτη 22 Μάη ημέρα δράσης ενάντια στους πλειστηριασμούς
Σε μια περίοδο που η φορολεηλασία συνεχίζεται, τα εισοδήματα έχουν μειωθεί δραματικά για κάθε λαϊκή οικογένεια, το βίαιο ξεκλήρισμα των αγροτών στην ύπαιθρο, των επαγγελματιών και βιοτεχνών στην πόλη, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με το Ν. 4472, άνοιξε το δρόμο για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς. Στη συνέχεια η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε) με εγκύκλιο της, συμπεριλαμβάνει και τους Δήμους που πρέπει υποχρεωτικά από 1η Μάη 2018 να διενεργούν ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς για κατάσχεση κινητών και ακινήτων.
Γίνεται πλέον φανερό ότι το επόμενο διάστημα θα έχουμε φαινόμενα μαζικών πλειστηριασμών από το σύνολο των κρατικών φορέων (εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία κ.α.).
Η επίθεση αφορά όλα όσα, με κόπους μιας ολόκληρης ζωής, έχει αποκτήσει η λαϊκή οικογένεια, όπως το σπίτι, το μαγαζί, το αυτοκίνητο, το ταξί, το χωράφι του μικρού αγρότη. Στόχος Κυβέρνησης – Ε.Ε. είναι η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και η επέλαση του μεγάλου κεφαλαίου.
Στο στόχαστρο κυβέρνησης, των κομμάτων που υπηρετούν τα μνημόνια, των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, βρίσκονται τα λαϊκά νοικοκυριά που χρωστούν μικρά ποσά. Την ίδια ώρα που τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα κατάφεραν, όπως και στο παρελθόν, τα τεράστια χρέη τους να θεωρούνται πλέον «ξεγραμμένα».
Την ίδια στιγμή που η πλειοψηφία του λαού μας δυσκολεύεται να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις υποχρεώσεις, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, βγάζει σε πλειστηριασμό το λαϊκό βιος για χρέη μερικών εκατοντάδων ευρώ.

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε:

● Το πρωί στις παραστάσεις διαμαρτυρίας σε εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία,
Αποκεντρωμένη Διοίκηση, τράπεζες.
● Το απόγευμα 20:30 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Γεωργίου όπου μετά την ομιλία του Δημάρχου θα ακολουθήσει
μουσικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.