ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: ”Πουλιά” έγιναν τρεις κατηγορούμενοι για τις διαρρήξεις σε χωριά – Μόνο ο ένας οδεύει στη φυλακή!

Σύμφωνα με πρληροφορίες του kalavrytanet το συμβούλιο πλημμελειοδικών Καλαβρύτων αποφάσισε την προφυλάκιση των τεσσάρων που είχαν συλληφθεί από το Α.Τ Καλαβρύτων την 12/5 και κατηγορούνταν για έντονη δράση με κλοπές και ληστείες στην περιοχή της επαρχίας Καλαβρύτων, δικαιώνοντας έτσι την άποψη της πλευράς του εισαγγελέα που έδειχνε από την αρχή τον δρόμο για την φυλακή. Η σύγκλιση του συμβουλίου απαιτήθηκε όταν υπήρξε διαφωνία ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή, για την προφυλάκιση ή μη των κατηγορουμένων και τότε σύμφωνα με τον νόμο οι τέσσερις τέθηκαν απλά σε κατ΄ οίκων περιορισμό.
Φαίνεται όμως πως ήταν πολύ αργά αφού οι τρεις από αυτούς εκμεταλλεύτηκαν το γνωστό κόλπο με την ‘’ελαφριά’’ αντιμετώπιση και εξαφανίστηκαν, πριν προλάβουν οι αρχές να εφαρμόσουν το νέο ένταλμα σύλληψης σε βάρος τους. Τελικά μόνο ο ένας ανευρέθει ,συνελήφθη και θα οδηγηθεί στην φυλακή.

Είναι προφανές ότι οι δυνατότητες που δίνει ο νόμος σε τέτοιες περιπτώσεις δημιουργούν ένα χρονικό κενό και προσφέρουν ευκαιρίες στους δράστες, μέσω των δικηγόρων τους, να αποφεύγουν τις κυρώσεις και να απαξιώνεται έτσι το δύσκολο έργο της προανάκρισης στο σύνολό του.