ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Εορτασμός της Ημέρας Μουσείων στο Δημοτικό Μουσείο Ολοκαυτώματος

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων από το ICOM – Ελληνικό Τμήμα, στις 18 Μαΐου, το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος διοργάνωσε αφιερωματική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Καλάβρυτα, την Παρασκευή 18 Μαΐου, στον χώρο της Μαθητικής Εστίας. Η εκδήλωση περιελάμβανε ένα επίκαιρο θεατρικό δρώμενο με θέμα τις διαφυλικές σχέσεις και ομιλία – παρουσίαση για την «Ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτισμικής κληρονομιάς μας».
Η εκδήλωση έκλεισε με την τιμητική παρουσία της «Νεανικής Χορωδίας Μαθητών Δημοτικού και Γυμνάσιου Καλαβρύτων». Στο τέλος απονεμήθηκαν αναμνηστικά δώρα στους συντελεστές της εκδήλωσης, που απέσπασαν το ζεστό χειροκρότημα και τα ευμενή σχόλια του κοινού. Και δικαίως. Γιατί, το απλό και το λιτό έχουν πάντοτε μια ιδιαίτερη αίσθηση ομορφιάς.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: Ο δήμαρχος Καλαβρύτων Γεώργιος Λαζουράς, που απηύθυνε θερμό χαιρετισμό, ο πρώην δήμαρχος Καλαβρύτων και βουλευτής Αχαΐας Αθανάσιος Παπαδόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, δ/ντές και εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων της πόλης, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πολύς κόσμος.