Το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι “Αστυνομικό” Συμβούλιο, δεν φυλακίζει και δεν ελευθερώνει από μόνο του κανέναν

Κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της 16ης-05-2018 κληθήκαμε να επιτελέσουμε το έργο μας, να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τα μείζονα ζητήματα του Δήμου και να πάρουμε αποφάσεις επί 80 και πλέον  θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

Το ζήτημα των απορριμμάτων είναι αναμφισβήτητα το πλέον σημαντικό αυτή τη στιγμή για το Δήμο μας και για αυτό δίνουμε καθημερινά αγώνα, με κάθε πρόσφορο μέσο, για την επίλυσή του σε όλους τους αρμόδιους φορείς.

Για το λόγο αυτό προτείναμε να αφιερώσουμε εντός χρονικού διαστήματος μόλις μίας εβδομάδας, μία ειδική συνεδρίαση ή όσες άλλες χρειαστούν αποκλειστικά για το σοβαρό αυτό θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Δυστυχώς όμως κάποιοι συμπολίτες μας, αποφάσισαν ότι έπρεπε να συζητηθεί το θέμα εκείνη τη στιγμή, με μοναδικό επιχείρημα και με αφορμή την πρόσφατη σύλληψη με την αυτόφωρη διαδικασία ενός μέλους της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων της Ανατολικής Αιγιαλείας και με κύριο αίτημά τους όχι το θέμα των απορριμμάτων αλλά την έκδοση ψηφίσματος για την εν λόγω σύλληψη.

Αγαπητοί μου συμπολίτες, το Δημοτικό Συμβούλιο δεν είναι ΄Αστυνομικό΄ Συμβούλιο, δεν φυλακίζει και δεν ελευθερώνει από μόνο του κανέναν. Για το λόγο αυτό,  μία ομάδα συμπολιτών μας από την Ανατολική Αιγιάλεια χωρίς να σέβεται το χώρο και την συνεδρίαση του Δ.Σ., μας έκλεισε την έξοδο και έκανε  κατάληψη του χώρου εκτοξεύοντας απειλές και ύβρεις. Οι προπηλακισμοί, εκ μέρους τους, συνεχίστηκαν με τον ‘αυγοπόλεμο’ που  άνοιξαν σε βάρος μας προσπαθώντας έτσι να μας ‘πείσουν’ ότι έχουν δίκιο.  Το δίκιο όμως δεν διεκδικείται με τέτοιες μεθόδους.

Είναι δε λυπηρό και το γεγονός ότι δεν είδαμε καμία ανακοίνωση του συνόλου της αντιπολίτευσης ούτε των επίσημων φορέων που παρευρίσκονταν στο χώρο του δημοτικού συμβουλίου όπως του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, ο οποίος έλαβε και τον λόγο, που να καταδικάζει τα επεισόδια που διαδραματίστηκαν.

Ο πολιτικός πολιτισμός με τον οποίο διαχειριστήκαμε αυτές τις ενέργειες δεν μας καθιστά αδύναμους αλλά προσηλωμένους στο έργο και στον αγώνα μας.

Με εκτίμηση

Μαρία Σωτ. Παπαχριστοπούλου

Δημ. Σύμβουλος – Αντιπρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Αιγιαλείας