Κατσουράνης: «Εχει και η Β’ Εθνική Παρί και Μπάγερν»!!!

Πάταγο έχει κάνει η συνέντευξη Τύπου του Κώστα Κατσουράνη και ειδικά στο σημείο που πέταξε φαρμακερά καρφιά για ΟΦΗ και Αρη, αμφισβητώντας εμμέσως την καθαρότητα της ανόδου των δύο ομάδων σε βάρος της Παναχαϊκής.
«Είχαμε ν’ αντιμετωπίσουμε, φαίνεται, την Παρί Σεν Ζερμέν και τη Μπάγερν και γι’ αυτό δεν είμαστε στις δύο πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Εκεί αξίζαμε να είμαστε, αλλά…».
Λίγο αργότερα, ανέφερε πως «δεν θέλω να υποβαθμίσω την επιτυχία του ΟΦΗ και του Αρη, αλλά η δική μας επιτυχία ήταν πολύ μεγάλη».
Ρωτήθηκε, λοιπόν, όπως ήταν εύλογο τι εννοεί με τη δήλωσή του περί Παρί και Μπάγερν και αν πράγματι αφήνει υπονοούμενα για την καθαρότητα της επιτυχίας του Αρη και του ΟΦΗ,. Και απάντησε: «Είπα αυτό που πιστεύω. Δεν έχω αποδείξεις και στοιχεία, γι’ αυτό μένω εδώ. Ισως ο εισαγγελέας έχει… Ισως κι εγώ έχω κάποια, αλλά δεν μπορώ να τα πω δημόσια εδώ μέσα»!
Σε άλλο σημείο είχε πει: «Αξιζε ν’ ανέβει η Παναχαϊκή, άξιζε να ‘ταν στις δύο πρώτες θέσεις, αλλά στην Ελλάδα είμαστε… Να το ξέρετε όμως, εμείς δεν θα πάμε ποτέ από άλλο δρόμο. Θα πάμε μόνο από τον ποδοσφαιρικό δρόμο».
Για το αν παίζει σενάριο ανόδου της Παναχαϊκής από το παράθυρο, μέσω αναδιάρθρωσης, ο Κατσουράνης ανέφερε: «Πραγματικά, δεν γνωρίζουμε σε ποια Κατηγορία θα παίζουμε στη νέα σεζόν. Και δεν μπορούμε να κάνουμε από τώρα το σχεδιασμό μας. Πρέπει να περιμένουμε τις εξελίξεις. Άλλο σχεδιασμό θα κάνουμε αν παίξουμε στη Β’ Εθνική και άλλον αν παίξουμε στη Σούπερ Λίγκα. Το γενικό πλάνο μας, όμως, δεν θ’ αλλάξει. Απλώς αν παίξουμε Β’ Εθνική, θα πάρουμε 5 παίκτες επιπέδου Β’ Εθνικής, αν παίξουμε Σούπερ Λίγκα, θα πάρουμε 5 παίκτες αντίστοιχους για Σούπερ Λίγκα».
Στα άλλα σημεία:
-«Η σεζόν είναι πάρα πολύ επιτυχημένη για την Παναχαϊκή. Δημιουργήσαμε νέους ποδοσφαιριστές για τους οποίους μιλάει η Ελλάδα, φτιάξαμε κορμό για χρόνια, μας έμαθε όλη η Ελλάδα. Εχουμε 9-10 παίκτες που θ’ αποτελέσουν τον κορμό της ομάδας για πολλά χρόνια, αν και υπάρχει ήδη ενδιαφέρον για κάποιους απ’ αυτούς από άλλες μεγάλες ομάδες. Η Παναχαϊκή έχει αποκτήσει υπεραξία, μεγαλώνει συνεχώς».
-«Για τις χειμερινές μεταγραφές, επειδή πολλά λέγονται, θα πω το εξής: λένε κάποιοι, σε κουβέντες καφενείου, ότι αν είχαμε πάρει 4-5 παίκτες, θ’ ανεβαίναμε. Πρώτον, αν το κάναμε, θ’ αυξάναμε το μπάτζετ κατά πολύ. Δεύτερον, κανείς δεν μας εξασφάλιζε ότι θ’ ανεβούμε. Και τρίτον θ’ ακυρώναμε τα παιδιά που μας έφεραν ως εδώ. Εμείς αξίζαμε να ‘μαστε στις 2 πρώτες θέσεις, αλλά είχαμε αντιπάλους, φαίνεται, την Παρί και την Μπάγερν».
-«Το όραμά μας είναι να εξελίξουμε κι άλλο τους νέους παίκτες μας και να κινήσουν το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων. Δεν θα μπούμε, όσο είμαι εδώ εγώ, στον πειρασμό να πάρουμε παίκτες γυρολόγους. Η φετινή σεζόν είναι ένα μεγάλο πανεπιστήμιο για μας. Μάθαμε πολλά, γιατί κάναμε και λάθη, αυτή είναι η αλήθεια. Όμως θα πάμε σκαλί-σκαλί, όχι με άλματα. Εχουμε φύγει πια απ’ την Παναχαϊκή που ήταν σε όλους τους φακέλους της Sportradar και έχουμε περάσει σε μια Παναχαϊκή που όλοι σέβονται. Και ποτέ δεν θα μπούμε σε κανένα άρμα».
-«Όταν άρχιζε η χρονιά και έβλεπαν το ρόστερ μας, έλεγαν όλοι πως πάμε για σωτηρία. Αλλά είδαμε πως κάναμε πρωταθλητισμό και αξίζαμε ν’ ανέβουμε».
-«Η καλύτερη μεταγραφή που κάναμε ήταν του Πάρι Γεωργακόπουλου. Εχει προσφέρει πολλά. Εδωσε ψυχολογία στην ομάδα, μας κράτησε ενωμένους, είναι τεράστια μεταγραφή σε μυαλό».
-«Χρειάζεται να έχουμε όλοι υπομονή και να ‘μαστε ενωμένοι για να πάμε ακόμα καλύτερα. Ξέρω πόσο πολύ θέλει ο κόσμος ν’ ανέβουμε στη Σούπερ Λίγκα, αλλά εμείς το θέλουμε ακόμα πιο πολύ
-«Για εμάς η φετινή σεζόν ήταν ορόσημο. Ούτε εγώ, ούτε ο προπονητής είχαμε εμπειρία από Β’ Εθνική και ήταν μεγάλο σχολείο η σεζόν, αφού μας βοήθησε να αποκτήσουμε περισσότερη τεχνογνωσία»
-«Οι σοβαροί τραυματισμοί στη διάρκεια της σεζόν έπαιξαν κομβικό ρόλο, θα πω για τους Φουρλάνο, Φωτάκη, Σούλη και Ελευθεριάδη που είναι παίκτες κλειδιά και τραυματίστηκαν με αποτέλεσμα να μην μπορούν να αντικατασταθούν, ειδικά στη φάση που εμείς χτίζουμε ομάδα».
Στο φινάλε της συνέντευξης Τύπου, την οποία παρακολουθούσαν στην αίθουσα Τύπου και οι Κώστας Μπακαλάρος, Πλάτωνας Μαρλαφέκας, Πάρις Γεωργακόπουλος, ένας φίλαθλος ρώτησε τον Κατσουράνη τι γίνεται με το προπονητικό κέντρο της ομάδας και γιατί υπάρχει καθυστέρηση. Και απάντησε: «Η συνέντευξη γίνεται για αγωνιστικά θέματα. Αυτό που με ρωτάτε δεν είναι αγωνιστικό, αλλά διοικητικό θέμα. Κι εγώ το ‘χω απορία. Αλλά πιστεύω πως θα δώσει η διοίκηση συνέντευξη και θα αναφερθεί σ’ αυτό το θέμα».