(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Διακρίσεις και δραστηριότητες για το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο

Μια ιδιαίτερα επιτυχημένη και πλούσια σε διακρίσεις και δραστηριότητες χρονιά ήταν η φετινή για το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Πατρών καθώς μαθητές από τα χορωδιακά τμήματα του σχολείου αλλά και τα μουσικά σύνολα, με την συμβολή των εκπαιδευτικών τους συμμετείχαν σε Πανελλήνια Φεστιβάλ, μουσικές συναντήσεις και σημαντικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

 

Ειδικότερα: η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Μουσικού Σχολείου Πατρών και η Χορωδία τάξης της Α’ Γυμνασίου πήραν μέρος στο 2ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων που πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου 2018 στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. (Υπεύθυνοι καθηγητές – Μαέστροι: Για την ορχήστρα ο κ. Γεωργιάδης Γεώργιος και για τη Χορωδία η κ. Ζαφειροπούλου Δέσποινα).

 

Η φιλαρμονική του Μουσικού Σχολείου και η παιδική Χορωδία, συμμετείχε στις 5 Μαΐου 2018 στην πρώτη συνάντηση Φιλαρμονικών που διοργάνωσαν το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού και η Σχολική Σύμβουλος Μουσικής κ. Κωνσταντίνα Σακκά Κυρίτση. Στην συνάντηση αυτή εξέχουσα θέση είχε η παιδική χορωδία του Σχολείου η οποία με τη Φιλαρμονική του Μουσικού Σχολείου Πάτρας και Μουσικού Σχολείου Λευκάδας απέδωσαν συγκλονιστικά τον Ολυμπιακό Ύμνο στον προαύλιο χώρο του Μουσείου της Αρχαίας Ολυμπίας. Η παρουσία του σχολείου ήταν συγκλονιστική και συγκίνησε όσους παρακολούθησαν τη Μουσική συνάντηση. Η φιλαρμονική επίσης είχε μια μουσικά εξέχουσα παρουσία με υπευθυνότητα και μουσική αρτιότητα. (Υπεύθυνοι καθηγητές για τη μεν φιλαρμονική είναι ο κ. Μπουρδόπουλος Γεώργιος για τη δε Χορωδία η κ. Νικολοπούλου Αρετή).

 

Α’ Βραβείο και Χρυσό Μετάλλιο απέσπασε η Παιδική Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πατρών στον Α’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Μουσικής Art & Art Magazine.(Υπεύθυνες καθηγήτριες της Χορωδίας είναι η κ. Νικολοπούλου Αρετή και η κ. Βέρρα Ελένη).

Στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας τη Δευτέρα 7 Μαΐου 2018, η Συμφωνική Μαντολινάτα και η Χορωδία του τμήματος Ελεύθερης Έκφρασης και η Προπαρασκευαστική Χορωδία του Μουσικού Σχολείου Πατρών, με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας του Πολιτιστικού Κέντρου Εργαζομένων ΟΤΕ, πραγματοποίησε συναυλία, προσκεκλημένοι της Χορωδίας Αγίου Ματθαίου Κέρκυρας.
Τη συναυλία επανέλαβαν για “Το χαμόγελο του παιδιού” στις 16 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο του ΑΤΕΙ Πατρών. (Υπεύθυνοι καθηγητές της Προπαρασκευαστική Χορωδίας η κ. Δρουκοπούλου Ελένη και του σχήματος της ελεύθερης έκφρασης και της Χορωδίας του ΟΤΕ ο κ. Καραγιάννης Αναστάσιος).

 

Το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο Πατρών διακρίθηκε ωστόσο και σε σχολικούς διαγωνισμούς εκτός μουσικής καθώς οι μαθητές του Μουσικού Γυμνασίου Πατρών απέσπασαν την 3η Θέση και Χάλκινο Μετάλλιο στους Τελικούς Αγώνες GP Φυσικών Επιστημών μεταξύ 25 σχολείων που πήραν μέρος στον Διαγωνισμό στις 5 Μαΐου 2018. Το Μουσικό Γυμνάσιο συμμετείχε στο διαγωνισμό με την υπεύθυνη την εκπαιδευτικό κ. Αποστολοπούλου Βικτωρία. Την 3η θέση και Χάλκινο Μετάλλιο κατέκτησαν στον ίδιο διαγωνισμό και οι μαθητές του Μουσικού Λυκείου Πατρών. Το Μουσικό Λύκειο Πατρών συμμετείχε στον Διαγωνισμό με υπεύθυνο τον εκπαιδευτικό κ. Βέρροιος Γεώργιος.
Επίσης, οι πιο κάτω μαθητές του σχολείου, πρώτευσαν στον Γ’ Λογοτεχνικό – Καλλιτεχνικό Διαγωνισμό του Συνδέσμου Φιλολόγων Πατρών (Άνοιξη 2018):
1. Λάμπου Μαρία (ποίηση) Γ΄ Λυκείου
2. Παταμιάνος Κων/νος (ψηφιακές δημιουργίες)
3. Μαθητές του Α1 και Α2 τμήματος Γυμνασίου (ψηφιακές δημιουργίες – συλλογική συμμετοχή) και
4. Ζαμπουνίδη Αναστασία (Εικαστικά)

 

Μαθητές του Φιλολογικού Εργαστηρίου και του Προγράμματος του ΚΕΣΥΠ <<Τη Γλώσσα μου έδωσαν Ελληνική>> διακρίθηκαν, φτάνοντας μέχρι και την τελική φάση στον 4ο Διαγωνισμό Γλώσσας του ΚΕΣΥΠ στις 28 Απριλίου 2018.

 

Τέλος το Θεατρικό Εργαστήρι του Μουσικού Σχολείου Πάτρας παρουσίασε την παράσταση με τίτλο: «Κι αν οι μετόπες μιλούσαν;» την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 στον ανθισμένο προαύλιο χώρο του Μουσικού Σχολείου Πάτρας. Η παράσταση ήταν το αποτέλεσμα θεατρικών ασκήσεων και παιχνιδιών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2017-2018 με τους μαθητές του Θεατρικού Εργαστηρίου του Μουσικού Σχολείου Πάτρας. (Υπεύθυνες Εκπαιδευτικοί: Μαρία Ανδρ. Σπυροπούλου: θεατρολόγος-φιλόλογος, Μαρία Κάνιστρα: μουσικολόγος-μουσικός).