(ΦΩΤΟ)-ΛΑΠΠΑ: Λαμπρά εγκαίνια σε ένα λαμπρό έργο σχολικής υποδομής

Τα πολυαναμενόμενα εγκαίνια του Σχολικού Συγκροτήματος, στο Δημοτικό Σχολείο Λάππα, τελέστηκαν χθες βράδυ στις 8 από τον Μητροπολίτη Ηλείας & Ωλένης κ.κ. Γερμανό και παρουσία της δημοτικής και περιφερειακής αρχής, βουλευτών και πολλών άλλων καλεσμένων.
Το νέο σχολείο στεγαζόταν τα τελευταία χρόνια σε παραπλήσιο ενοικιαζόμενο χώρο, μετά τη μεταφορά του από το παλιό σχολείο, το λεγόμενο και «Παλάτι του βασιλιά», δίπλα στο κτίριο που σήμερα λειτουργεί ο Φορέας Διαχείρισης Κοτυχίου-Στροφυλιάς.
Το 2012, ο Δήμος με τις υπηρεσίες του εκπόνησε μελέτες, μόνος και χωρίς να ξοδευτεί ούτε ένα ευρώ από το ταμείο του -με δήμαρχο τον Ανδρέα Παναγιωτόπουλο και την γενική επίβλεψη του τότε αντιδημάρχου Παναγιώτη Γεωργακόπουλου (πολιτικού μηχανικού- ειδικευμένου στην βιοκλιματική αρχιτεκτονική) και αντιδήμαρχο παιδείας τον σημερινό δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου.
Σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που προκήρυξε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, προϋπολογισμού τότε περί τα 3 εκ. ευρώ , με δόμηση περίπου 2000 τ.μ., η εργολαβία εντάχθηκε.
Οι απαιτούμενοι χώροι προέκυψαν από το κτιριολογικό πρόγραμμα που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας, αφού τα σχολικά κτίρια είχαν περάσει στην ευθύνη του δήμου, αλλά οι χώροι διδασκαλίας επιβάλλονταν κεντρικά.Δυτική Αχαΐα:Λαμπρά εγαίνια σε ενα λαμπρό έργο σχολικής υποδομής-Το σχέδιο
Το σχολείο αποτελείται από 2 πτέρυγες, μία με τις σχολικές αίθουσες και μία με αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και βιβλιοθήκη με εσωτερικά πατάρια και με καμαρίνια, όπως και πλήθος βοηθητικών αιθουσών.
Το παλαιό σχολείο, ανακαινίζεται με χρηματοδότηση από πρόγραμμα Leader και με μελέτες πάλι εκπονημένες από τις υπηρεσίες του δήμου, ώστε να γίνει Λαογραφικό Μουσείο, με παράλληλο ψηφιακό οπτικοακουστικό υλικό και Εργαστήριο Ψηφιοποίησης λαογραφικών εν γένει ευρημάτων.
Στην συνέχεια προβλέπεται να ακολουθήσει ευρεία ανάπλαση της περιοχής δίπλα, στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό, όπως άλλωστε προβλέπει η συνολική μελέτη.