(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Σύσκεψη από το Δήμο για τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζει – Τι είπε ο Κώστας Πελετίδης

Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί σύσκεψη Σωματείων, Συλλόγων, Επαγγελματιών και Φορέων στο Μέγαρο Λόγου και Τέχνης, με θέμα τη νέα πρωτοβουλία του Δήμου κατά της ανεργίας, όπως αποφασίστηκε στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο.
Στην εισηγητική του παρέμβαση ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων:
Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου συζητήθηκε το θέμα της ανεργίας και αποφασίστηκε νέα κινητοποίηση του Δήμου ενάντια στην ανεργία, με κεντρικό αίτημα «Δουλειά για όλους – Δουλειά με δικαιώματα».
Συγκεκριμένα αποφασίστηκε την Παρασκευή 15 Ιούνη να πραγματοποιηθούν δράσεις σε γειτονιές της Πάτρας και την Κυριακή 17 Ιούνη να πραγματοποιηθεί στο Νότιο Πάρκο εκδήλωση με ομιλία και αμέσως μετά συναυλία με τον Γιώργο Μαργαρίτη.
Για την οργάνωση και την προετοιμασία της κινητοποίησης, πραγματοποιούμε σήμερα τη σύσκεψη αυτή για να συζητήσουμε όλοι μαζί και να συνδιαμορφώσουμε από κοινού το πρόγραμμα.
Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα οργανώσουμε Λαϊκές Συνελεύσεις σε όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, Δημοτικές Ενότητες, τις γειτονιές και τα χωριά του Δήμου μας και συγκεντρώσεις με τους εργαζόμενους στον Δήμο, την ΔΕΥΑΠ, τους Οργανισμούς.
Στο επίκεντρο της νέας λαϊκής κινητοποίησης θέτουμε και πάλι το επίκαιρο αίτημα “Δουλειά για όλους – Δουλειά με δικαιώματα”. Φέτος, σε αυτή μας την αγωνιστική πρωτοβουλία και με αυτό το σύνθημα, θεωρούμε αναγκαίο να δώσουμε περισσότερη έμφαση και στο δυστυχώς επίκαιρο “κανένα λαϊκό σπίτι στο σφυρί!”, θεωρώντας το ένα από τα μείζονα προβλήματα των ανέργων και των λαϊκών οικογενειών.
Είναι επιδίωξή μας να έρθει στο προσκήνιο το ζήτημα της ανεργίας, το αίτημα για σταθερή δουλειά, για δουλειά με δικαιώματα, για μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους.
Έχουμε ένα μήνα μπροστά μας, για να προετοιμάσουμε τις δράσεις, σε συνεργασία με τους κατοίκους και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, σε όλες τις περιοχές του Δήμου μας. Θα πλημμυρίσουμε όλες τις γειτονιές και θα δώσουμε σε όλο το λαό ώθηση να βγει από το σπίτι του και να διεκδικήσει τα δικαίωμα του στην εργασία και την ανθρώπινη διαβίωση.
Έπιασε ανησυχία κάποιους γιατί στο αποκορύφωμα της νέας κινητοποίησής μας θα γίνει συναυλία και αναρωτιούνται ειρωνικά: μα θα έχουν συναυλία; Ναι θα έχουμε συναυλία γιατί εμείς φωνάζουμε, αγωνιζόμαστε και διασκεδάζουμε.
Τους ενόχλησε που «κουμπώνουμε» μια συναυλία του Πολιτιστικού Οργανισμού με τον αγώνα μας.
Η συναυλία θα «παντρέψει» τη μουσική με τον αγώνα των εργαζομένων. Τους έπιασε ο καημός που ο λαός θα διασκεδάσει δωρεάν.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ από την 1η του Μάη, αποφάσισε να κινηθούν όλοι οι κρατικοί μηχανισμοί για την είσπραξη των οφειλών, περιλαμβάνοντας και τους Δήμους, που τους βλέπει ως υπηρεσία του κράτους. Είμαστε Τοπική Διοίκηση και όχι Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Τη Δευτέρα 21 Μάη, έχουμε προγραμματίσει συναντήσεις με τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες των κομμάτων στη Βουλή, πλην της Χρυσής Αυγής, στις οποίες θα επιδώσουμε τη σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Την Τρίτη 22 Μάη, ημέρα δράσης κατά των πλειστηριασμών, θα επισκεφθούμε και θα πραγματοποιήσουμε συναντήσεις μαζί με φορείς, Σωματεία και Συλλόγους της πόλης, αρχίζοντας από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση στις 10 το πρωί και συνεχίζοντας με την Α’ ΔΟΥ Πατρών, την Εθνική Τράπεζα και τον ΕΦΚΑ.
Το βράδυ στις 8.30, διοργανώνουμε εκδήλωση στην πλατεία Γεωργίου όπου θα γίνει ομιλία και θα ακολουθήσει μουσικό και καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Διεκδικούμε από την Κυβέρνηση άμεση νομοθετική ρύθμιση, που να προστατεύει τη λαϊκή οικογένεια από πλειστηριασμούς και κατασχέσεις με γνώμονα την οικονομική της κατάσταση και να δίνει το δικαίωμα στα Δημοτικά Συμβούλια να αποφασίζουν για διαγραφές οφειλών σε αυτούς που αποδεδειγμένα ούτε μπορούν, ούτε έχουν να πληρώσουν.
Πρέπει ο λαός να είναι ενωμένος, να μην πέφτει στην παγίδα του διχασμού που στήνουν οι κυβερνώντες, και να συμμετάσχουμε όλοι μαζί στις δύο αυτές αγωνιστικές μας πρωτοβουλίες.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, ενώ το λόγο πήραν μεταξύ άλλων ο Ηλίας Σκεπετάρης εκ μέρους του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΑΔΕΔΥ, ο Ανδρέας Μπαγιώργος, Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών, η Αιμιλία Θεοφιλάτου, από το Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ, ο Κώστας Βουκελάτος, αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Πάτρας, η Φρόσω Ανδριοπούλου από το Σωματείο Σχολικών Φυλάκων, ο Τάκης Αλεξανδρόπουλος εκλεγμένος στην Επιτροπή Αγώνα των Εργαζομένων στο Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας στον Δήμου Πατρέων