(ΦΩΤΟ)-ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΪΑ: Η παρουσίαση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων από τον Σύλλογο “ΕΛΑΔΑ”

«Την Τετάρτη 16 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η ημερίδα του Δήμου με θέμα << Παρουσίαση απολογισμού προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας >> που έγινε στο πολιτιστικό κέντρο Μελίνα Μερκούρη στην Κάτω Αχαΐα.

Εισηγητής και συντονιστής της ημερίδας ήταν ο Αντιδήμαρχος και πρόεδρος της πενταμελούς επιτροπής για τα αδέσποτα κος. Θανάσης Ραυτακόπουλος.
Ομιλητές ήταν τα μέλη του Συλλόγου ΕΛ.Α.Δ.Α. και μέλη της πενταμελούς επιτροπής, κος Σπύρος Ταρνάρης (κτηνίατρος) , κα. Ανθή Κότσαλη, κα. Ελισάβετ Σουέλεν Σίνη (πρόεδρος του Φιλοζωϊκού συλλόγου Τετράποδος Σαμάνος) και κα. Στέλλα Σέρρα.

Το θέμα της ημερίδας ήταν η πλήρης ενημέρωση όσον αφορά τη διαδικασία του προγράμματος, τις στειρώσεις, τους εμβολιασμούς, τις αποπαρασιτώσεις, τις θεραπείες, τα χειρουργεία και τα τσιπ σήμανσης.
Έγινε αναλυτική ενημέρωση από τον κο. Ταρνάρη για όλα τα ζώα που έχουμε φροντίσει στο Δήμο μας και δεν είναι λιγότερα από 300 σκυλιά.
Αναφέρθηκε ακόμα από τους ομιλητές η νομοθεσία περί κακοποίησης των ζώων, η προστασία των αδέσποτων, η ευαισθητοποίηση των πολιτών προς αυτά, η βοήθεια των εθελοντών που βρίσκονται στο Δήμο μας και η αντιμετώπιση ενός αδέσποτου όταν νομίζουμε ότι κινδυνεύουμε από αυτό.
Αναφέρθηκαν ακόμα οι στόχοι της φιλοζωικής όπως: Δημοτικό κτηνιατρείο, προσωρινός χώρος για φύλαξη αδέσποτων και η βοήθεια του Δήμου και της Φιλοζωικής προς τους ιδιοκτήτες όσον αφορά τις στειρώσεις των δεσποζόμενων κ.α.
Η ημερίδα έκλεισε με το χαιρετισμό του Δημάρχου κου. Νικολάου Χρήστο με αναφορά για το πρόγραμμα και με βράβευση με τιμητική πλακέτα από τον κο. Ραυτακόπουλο στον σύλλογο ΕΛ.Α.Δ.Α.
Ευχαριστούμε για την εξαιρετική συνεργασία με τον Δήμαρχο κο. Χρήστο Νικολάου , τον Αντιδήμαρχο κο. Θανάση Ραυτακόπουλο, την κα. Μαρία Μηλολιδάκη και την κα. Αντωνία Πετροπούλου, υπεύθυνες για το πρόγραμμα όπως ευχαριστούμε και τον κο. Σπύρο Ταρνάρη