(Βιντεο-Φωτο)-Άγρια επίθεση στον Μπουτάρη – Τον χτύπησαν, του πέταξαν μπουκάλια, τον έριξαν κάτω και του έσπασαν το αμάξι– Ξαταδικάζουν τα κόμματα

Απίστευτες καταστάσεις έζησε το απόγευμα του Σαββάτου η Θεσσαλονίκη, στην εκδήλωση μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων στην Αγίας Σοφίας. Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης πήγε στις εκδηλώσεις, ωστόσο μερίδα των συγκεντρωμένων άρχισε να τον βρίζει ενώ ορισμένοι τον έσπρωχναν και άλλοι του πετούσαν αντικείμενα.

Μπροστά στις πρωτοφανείς αυτές καταστάσεις, ο δήμαρχος, στην κυριολεξία φυγαδεύτηκε.

Σοκαριστικές είναι οι φωτογραφίες της eurokinissi.gr, από την απρόκλητη επίθεση προς τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Δείτε καρέ – καρέ τα επεισόδια:

 

Την επίθεση κατά του Γιάννη Μπουτάρη καταδικάζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και τάσσεται στο πλευρό του δημάρχου. “Θύμα φανατικών εθνικιστών οι οποίοι παριστάνουν τους πατριώτες έπεσε σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης.

Κατά τη διάρκεια εορτασμού για τη γενοκτονία των Ποντίων, ο κ. Μπουτάρης δέχτηκε επίθεση, προπηλακίστηκε λεκτικά και αναγκάστηκε να αποχωρήσει” σημειώνεται στην ανακοίνωση.

“Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης”, προστίθεται, “καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση και τάσσεται στο πλευρό του δημάρχου Θεσσαλονίκης, τονίζοντας για μια ακόμη φορά τη σταθερή του εναντίωση απέναντι σε κάθε φωνή και πράξη εθνικιστικής, θρησκευτικής και φυλετικής μισαλλοδοξίας”.

Την επίθεση σε βάρος του δημάρχου Θεσσαλονίκης καταδικάζει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του δήμου Νεάπολης – Συκεών, Αντώνης Σαουλίδης, ο οποίος ήταν παρών στα επεισόδια, δίπλα στον Γιάννη Μπουτάρη, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία των Ποντίων.

“Όσοι συμμετείχαν στα σημερινά επεισόδια δεν εκφράζουν καμία αγανάκτηση. Εκφράζουν μία παραβατική συμπεριφορά απόλυτα καταδικαστέα. Ήμουν δίπλα στον δήμαρχο από την αρχή των επεισοδίων. Προσπάθησα μαζί με πολλούς από εμάς να ηρεμήσουμε τα πνεύματα, αλλά χωρίς επιτυχία όπως φαίνεται”, αναφέρει ο κ. Σαουλίδης.

Ο αντιδήμαρχος απευθύνει έκκληση στους Πόντιους τονίζοντας πως “δεν μας εκφράζουν τέτοιες ενέργειες. Δεν τιμούν κανέναν και κυρίως προσβάλουν την ημέρα. Είναι χρέος μας να μην ξεχάσουμε”.

Η ΝΔ καταδικάζει με τον πιο απερίφραστο τρόπο την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Σε ανακοίνωσή της η Πειραιώς τονίζει:

«Οι δράστες της σημερινής φασιστικής επίθεσης πατριδοκάπηλων πρέπει να συλληφθούν αμέσως και η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει επιτέλους ότι η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο λόγω της απαράδεκτης ανοχής που επιδεικνύει στη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται».

 “Πάντα θα υπάρχουν 5-6 τραμπούκοι έτοιμοι να επιτεθούν σε όσους δεν γουστάρουν” αναφέρει σε ανάρτησή του στο τουίτερ, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονικέων Γιάννης Μπουτάρης, ο επικεφαλής του Ποταμιού Στ. Θεοδωράκη. “Το πρόβλημα είναι όλοι αυτοί που διαδίδουν ψευτιές και καλλιεργούν μίσος. Και αυτοί δεν φοράνε κουκούλες, αλλά κουστούμια. Μαζί σου Γιάννη και όπως λέει ο Αγγελάκας “σιγά μην κλάψω, σιγά μη φοβηθώ”.” τονίζει ο κ. Θεοδωράκης.

Πρώτη ενημέρωση: 20:57

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά την επίθεση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο προκειμένου να εξεταστεί από γιατρούς.

 

 

Νωρίτερα ο Γιάννης Μπουτάρης είχε ανεβάσει στον προσωπικό του λογαριασμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το εξής μήνυμα: «Με όλον τον ποντιακό ελληνισμό ενωμένο σήμερα το απόγευμα στην Αγίας Σοφίας διεκδικούμε τη δικαίωση των θυμάτων και την αναγνώριση της Γενοκτονίας από τη διεθνή κοινότητα!».

Δείτε βίντεο από το Life-Events.gr

 

Σύμφωνα με το seleo.gr οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν επειδή πραγματοποιήθηκε το ”Thessaloniki Pride”, αλλά και για τις δηλώσεις του σχετικά με το Σκοπιανό. Τα αίματα άναψαν και επιτέθηκαν στον Γιάννη Μπουτάρη, τον έριξαν κάτω και τον χτύπησαν. Του έσπασαν το αυτοκίνητο και του έριξαν μπουκάλια,ακόμα και παπούτσια.

Δείτε βίντεο: