ΠΑΤΡΑ: Η Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής για τη διακοπή χειρουργείων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής Αχαΐας εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα του ΠΓΝΠ. Αναλυτικά αναφέρει:
Για πρώτη φορά στην ιστορία του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, διακόπτονται τα τακτικά χειρουργεία. Την ίδια στιγμή, έκπληκτη η κοινή γνώμη παρακολουθεί τις εξελίξεις, ενώ απόγνωση καταλαμβάνει τους ασθενείς που μάταια περιμένουν να χειρουργηθούν καθώς και τους οικείους τους.
Οι αιτίες που προκάλεσαν τη διακοπή των τακτικών χειρουργείων είναι γνωστές.
Πρώτον, η υποστελέχωση και εγκατάληψη των περιφερειακών νοσοκομείων και η συνακόλουθη θεαματική αύξηση των διακομιδών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.
Δεύτερον, οι τεράστιες ελλείψεις του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.
Παρότι όμως που τα προβλήματα είναι γνωστά από καιρό, εν τούτοις καμία πρόνοια υπήρξε και κανένα αναγκαίο μέτρο δεν πάρθηκε από την κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο. Εδώ ακριβώς βρίσκεται η τρίτη αιτία του προβλήματος που έχει να κάνει με την τραγική πολιτική και διοικητική ανεπάρκεια σε όλη την κλίμακα, από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, έως τη διοίκηση του Νοσοκομείου.
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του Κινήματος Αλλαγής, καταγγέλλει όλους όσοι φέρουν την πολιτική και διοικητική ευθύνη για τη σημερινή κατάντια στη λειτουργία του Νοσοκομείου, όλους όσοι έβλεπαν το κλείσιμο των χειρουργείων να έρχεται και στάθηκαν ανίκανοι ή έστω ανεπαρκείς για να το αποτρέψουν. Οι υπεύθυνοι οφείλουν τουλάχιστον μια συγνώμη στους ασθενείς που μαθαίνουν ότι δεν θα χειρουργηθούν, στους οικείους τους για τις απίστευτες ταλαιπωρίες που υφίστανται και σε όλη την τοπική και περιφερειακή κοινωνία που ξαφνικά βλέπει ότι στο σημαντικότερο Νοσοκομείο της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας δεν πραγματοποιούνται χειρουργεία.
Άραγε νοιώθει κανείς την ανάγκη μετά από αυτό το φιάσκο να παραιτηθεί;