(ΦΩΤΟ)-ΑΧΑΪΑ: Από την Αμερική στην Πάτρα για να «ξεθάψει» το μυστικό του Δημοτικού Βρεφοκομείου- Συγκλόνισε χθεσινή ιστορία στην εκπομπή “Φως στο Τούνελ”

advertisement

Η πολύχρονη αναζήτηση της Έλεν Ρουμπινστίν από τη Νέα Υόρκη να βρει τα κομμάτια που της έλειπαν από την Ελλάδα, ολοκληρώθηκε στο πλατό του «Τούνελ».

 

Όταν αντίκρισε για πρώτη φορά την εικόνα της μητέρας της, κοίταξε προς τον ουρανό και συγκινημένη ευχαρίστησε τη νεκρή αδελφή της για το «δώρο» που της έκανε.

 

Λίγα λεπτά πριν «κούρνιασε» στην μεγάλη αγκαλιά που της άνοιξαν τα ξαδέλφια της , που ταξίδεψαν από την Πάτρα για να τη γνωρίσουν.

Η συγκίνηση ήταν διάχυτη στο στούντιο σε όλους όσους βρέθηκαν στο «Τούνελ».

Η ίδια δεν μπορούσε να πιστέψει αυτή την εξέλιξη. Με δάκρυα στα μάτια εξηγούσε στους συγγενείς της, ότι όλα αυτά τα χρόνια προσπαθούσε να διατηρεί επαφή με Έλληνες της Αμερικής και την κουλτούρα τους, για να νιώθει Ελληνίδα.

Μπορεί να μην πρόλαβε τη μητέρα της στη ζωή, αλλά βρήκε ξαδέλφια γεμάτα αγάπη που την περιμένουν στην Πάτρα.

Έρευνα για τα χαμένα παιδιά της Ελλάδας

Η Έλεν έφτασε στην Αθήνα με μια ομάδα Ελλήνων της Αμερικής που ερευνούν τις παράξενες ιστορίες των παιδιών που σκορπίστηκαν παράνομα ή νόμιμα στο εξωτερικό, τη δεκαετία του ’50.

Η καθηγήτρια-ερευνήτρια Ελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Φλόριδα Γκόντα Βαν Στιν, συνόδευε το πολυμελές γκρουπ. Τη συγκινητική βραδιά κάλυψε το κινηματογραφικό συνεργείο της παραγωγού και σκηνοθέτιδας Ρόνιτ Κέρτσνερ, που ετοιμάζει ντοκιμαντέρ γι αυτές τις υποθέσεις. Μαζί τους ήταν και η εκπρόσωπος του Συλλόγου «Ρίζες», Μαίρη Θεοδωροπούλου.

Ιδιαίτερη ήταν η στιγμή, όταν προβλήθηκαν αποσπάσματα της εκπομπής από το 1997, που η αδελφή της Έλεν αναζητούσε στο «Τούνελ» την αλήθεια της ζωής της.

ΗΠΑ-Πάτρα : Συγκλονιστική η ιστορία των τριών αδελφών…
Η Έλεν αποκάλυψε την συγκλονιστική ιστορία της ίδιας και των αδελφών της σ’ ένα βίντεο που γυρίστηκε στην Αμερική.

Μια φωτογραφία σε ένα αμερικανικό περιοδικό άνοιξε το δρόμο για να ενωθούν οι τρεις αδελφές.

 

Η Έλεν Ρουμπινστίν γεννήθηκε στην Πάτρα στις 5 Ιανουαρίου 1958. Αφέθηκε σαν αγνώστων στοιχείων στο Δημοτικό Βρεφοκομείο Πατρών και στη συνέχεια υιοθετήθηκε από εβραϊκή οικογένεια στο Μπρονξ της Νέας Υόρκης.

Η ζωή της άλλαξε εντελώς όταν σε ένα άρθρο για υιοθετημένα παιδιά στο περιοδικό «People», είδε τη φωτογραφία μιας γυναίκας που της έμοιαζε καταπληκτικά και που είχε και εκείνη, γεννηθεί στην Πάτρα. Ήταν η Μαξίν Ντέλερ που είχε απευθυνθεί στο «Φως στο Τούνελ» για να βρει την αλήθεια της ζωής της. Η Μαξίν είχε γεννηθεί στις 15 Αυγούστου του 1955.

Η μοίρα όμως τους επεφύλασσε μία ακόμη έκπληξη.

Μια υιοθετημένη γυναίκα από την Ελλάδα που ζούσε στη Μινεσότα, αναζήτησε τη Μαξίν γιατί και οι δικές της ρίζες προέρχονταν από την Πάτρα. Είχε γεννηθεί στις 28 Οκτωβρίου του 1956 και τους έμοιαζε καταπληκτικά.

Το τεστ DNA τους αποκάλυψε μια ακόμη αδελφή!Από την Αμερική στην Πάτρα για να «ξεθάψει» το μυστικό - Συγκλόνισε χθεσινή ιστορία στην εκπομπή "ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ"

Η Ρολίν, σε αντίθεση με τις αδελφές της, είχε στα χέρια της τα στοιχεία της βιολογικής τους μητέρας. Ήταν η Νικολίτσα Ξυπολιά από την Πάτρα, που συναίνεσε εκείνα τα δύσκολα χρόνια για την υιοθεσία της στην Αμερική.

Η Μαξίν έφυγε από τη ζωή πριν αυτή της χαμογελάσει για μια ακόμη φορά.