Χατζηδάκης, Κουμουτσάκος: Η ΝΔ δεν συζητά καν την ονομασία «Μακεδονία του Ιλιντεν»

Τη θέση της ΝΔ, ότι δεν συζητά την πρόταση «Μακεδονία του Ιλιντεν» για την ονομασία της ΠΓΔΜ, τόνισαν με δηλώσεις τους το Σάββατο τόσο ο Κωστής Χατζηδάκης, όσο και ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

«Κακώς συζητάμε το όνομα “Μακεδονία του Ίλιντεν”. Δεν θα έπρεπε καν να το συζητάμε. Αυτή η ονομασία αφορά τον αλυτρωτισμό. Θέλω να ελπίζω ότι η ονομασία αυτή θα εγκαταλειφθεί», τόνισε ο κ. Χατζηδάκης, μιλώντας στο epsilontv.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι το ζήτημα είναι πότε θα γίνει η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια. «Γιατί απ’ ότι ξέρω θα εξακολουθεί να γράφεται στα διαβατήρια τους η «μακεδονική» τους εθνότητα και η «μακεδονική» τους γλώσσα», συμπλήρωσε.

Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχει ζήτημα στην κυβέρνηση. «Αλλη γραμμή ακολουθεί ο Τσίπρας και άλλη γραμμή ο Καμμένος.Ο Τσίπρας δεν είναι σε σύνδεση με την κοινωνία.Πήγε με την λογική «όλα τα σφάζω,όλα τα μαχαιρώνω».Ο κόσμος κατεβαίνει μόνος του στα συλλαλητήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσο για το αν θα κατέβει στη Βουλή για ψήφιση η ονομασία «Μακεδονία του Ίλιντεν» ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι «η κυβέρνηση μπορεί να βρει τους 151 για να ψηφιστεί, αλλά το θέμα είναι τι θα γίνει με τους Έλληνες πολίτες που είναι ευαισθητοποιημένοι με το ζήτημα αυτό».

«Δεν συζητάμε για “Μακεδονία του Ιλιντεν”», τόνισε και ο κ. Κουμουτσάκος. «Δεν μπορούμε να έχουμε λύση που θα αφήσει ουρές και εκκρεμότητες για το μέλλον. Η Νέα Δημοκρατία θέλει λύση ενιαία και συνολική, όχι λύση σε δόσεις. Είναι πολύ σημαντικό πριν φτάσουμε σε διαδικασία κύρωσης να έχει αλλάξει το σύνταγμα των Σκοπίων. Η κυβέρνηση όλους αυτούς τους μήνες για ένα τόσο ζωτικό ζήτημα διαπραγματεύεται αποκομμένη από τις πολιτικές δυνάμεις και τον λαό. Τώρα φαίνεται βέβαια πως είναι αποκομμένη και από την ιστορία», δήλωσε ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με το εάν το ζήτημα των Σκοπίων είναι πιθανό να οδηγήσει σε εκλογές σχολίασε: «Αν ο κ. Καμμένος εννοεί τις θέσεις που έχει υποστηρίξει στο ζήτημα του ονόματος αυτή η κυβέρνηση δεν έχει μακρύ μέλλον, αλλά δεν πιστεύω πως τα εννοεί».

 

Πηγή:iefimerida.gr