Να προσληφθούν άμεσα οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν από τις ΔΕΥΑ το 2011

Το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ ενέκρινε σήμερα τον  νέο Οργανισμό της  Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Πάτρας. Με την ισχύ του νέου Οργανισμού θα υπάρξει η δυνατότητα για την άμεση πρόσληψη των εργαζομένων που απολύθηκαν το 2011 από τις ΔΕΥΑ, τη θεσμοθέτηση νέων θέσεων εργασίας και την πρόσληψη νέων εργαζόμενων για την κάλυψή τους.

Επίσης το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ αποφάσισε τη συμμετοχή της Δημοτικής Επιχείρησης στις κινητοποιήσεις κατά των πλειστηριασμών που αποφάσισε του Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων.

Μετά τη συνεδρίαση ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ, Ανδρέας Παπανικήτας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΠ συζητήθηκαν δύο σημαντικά θέματα που έχουν να κάνουν πρώτον με τη λειτουργία της ΔΕΥΑΠ.

Το πρώτο θέμα αφορούσε την έγκριση του νέου Οργανισμού εσωτερικών υπηρεσιών ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ισχύοντα Οργανισμό που υφίσταται από το 1990. Στόχος του νέου Οργανισμού είναι η άριστη λειτουργία της ΔΕΥΑΠ, η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα των επιχειρήσεων ύδρευσης αποχέτευσης  και ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών προς τους δημότες. Με τον καινούργιο Κανονισμό θεσμοθετούνται  νέες θέσεις εργασίας ώστε να προσληφθούν άμεσα οι εργαζόμενοι που απολύθηκαν από τις ΔΕΥΑ το 2011, ενώ ταυτόχρονα μας δίνει την δυνατότητα να διεκδικήσουμε προσλήψεις νέων εργαζομένων (επιστημονικό και εργατοτεχνικό προσωπικό) ώστε η ΔΕΥΑΠ να διατηρήσει το νερό ως δημόσιο αγαθό ενάντια στις πολιτικές ιδιωτικοποίησης οι οποίες θέλουν το νερό εμπορεύσιμο προϊόν.

Το δεύτερο θέμα αφορούσε τους πλειστηριασμούς και την συμμετοχή της ΔΕΥΑΠ στις κινητοποιήσεις που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο για την Τρίτη 22 Μάη. Στο στόχαστρο της κυβέρνησης Συριζα-Ανελ, βρίσκονται τα λαϊκά νοικοκυριά που χρωστούν μικρά ποσά, ενώ την ίδια στιγμή μεγάλες επιχειρήσεις απαλλάσσονται από τα χρέη τους αφού οι αστικές κυβερνήσεις έχουν φροντίσει να τους παρέχουν το νομικό πλαίσιο για να εξυπηρετούνται! Αναφέρω χαρακτηριστικό παράδειγμα την αίτηση της εταιρίας ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ για απαλλαγή του 50% των χρεών της προς τη ΔΕΥΑΠ, δηλαδή ποσό 17.342€ μετά από απόφαση το πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, και την ίδια στιγμή η ΔΕΥΑΠ εγκαλείται να ακολουθήσει πειθαρχική διαδικασία για στελέχη της επειδή δεν εισέπραξαν το ποσό των 154€ από νοικοκυριό και επειδή δεν διέκοψαν την παροχή νερού! Αυτή είναι η αντιμετώπιση των λαϊκών νοικοκυριών από τους κυβερνώντες, οι οποίοι ταυτόχρονα ενώ χαρίζουν στο μεγάλο κεφάλαιο εξοντώνουν τον λαό.

Η Νομική υπηρεσία της ΔΕΥΑΠ εξετάζει ήδη τις νομικές δυνατότητες ώστε να μη διαγραφεί το χρέος της προαναφερθείσας εταιρείας».