(Πίνακες)-Δημοσκόπηση Pulse: Προβάδισμα 9,5 μονάδων για ΝΔ

Προβάδισμα της ΝΔ κατά 9,5 μονάδες στην πρόθεση ψήφου καταγράφει η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ. Ειδικότερα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 28,5% έναντι 19% του ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή και το Κίνημα Αλλαγής με ποσοστό 7% το ΚΚΕ με 5,5% και οι Ανεξάρτητοι Ελληνες με 1,5%.

Στην ερώτηση ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός, το 32% απαντά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 22% θεωρεί ως πιο κατάλληλο τον Αλέξη Τσίπρα.

Σε ό,τι αφορά την παράσταση νίκης το 56% θεωρεί ότι στις επόμενες εκλογές θα βγει πρώτο κόμμα η ΝΔ, με το 22% να εκτιμά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναδειχθεί πρώτο κόμμα.

Στο ερώτημα «πότε είναι κατά την άποψή σας η πιθανότερη χρονική περίοδος να διεξαχθούν οι επόμενες εθνικές βουλευτικές εκλογές» ποσοστό 34% απαντά ότι αυτές θα γίνουν μέσα στο 2018 ενώ το 53% εκτιμά ότι θα έχουμε εκλογές εντός του 2019 (25% το πρώτο εξάμηνο του 2019 κοντά στις ευρωεκλογές και 28% το δεύτερο εξάμηνο του 2019, έως το τέλος θητείας της κυβέρνησης).

Οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση ερωτήθηκαν και για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Ειδικότερα, ποσοστό 30% αξιολογεί σίγουρα θετικά και μάλλον θετικά τις κινήσεις της κυβέρνησης και ποσοστό 57% έχει αρνητική άποψη (26% μάλλον αρνητικά και 31% σίγουρα αρνητικά).

Οι πολίτες κλήθηκαν επίσης να απαντήσουν στο ακόλουθο ερώτημα: «Κατά την εκτίμησή σας θα μπορέσετε εσείς και η οικογένειά σας να πληρώσετε τις φετινές σας οφειλές στην εφορία;». Το 23% απάντησε ότι θα μπορέσει να πληρώσει «όλες» τις οφειλές, το 22% «το μεγαλύτερο μέρος τους», το 22% «ένα μικρό μέρος τους» και το 7% απαντά «καμία».

Στο ερώτημα εάν μπορεί να ανασταλεί ή να ακυρωθεί η από 01/01/2019 μείωση των συντάξεων το 36% απαντά καταφατικά και το 48% αρνητικά.

Τέλος, σε ερώτηση αν τα πράγματα στην Ελλάδα τους τελευταίους έξι μήνες πηγαίνουν στη σωστή ή στη λάθος κατεύθυνση, το 41% απαντά «σίγουρα σε λάθος», ενώ το 22% «μάλλον σε λάθος». Αντίθετα, «μάλλον στη σωστή» απαντά το 19% και «στη σωστή» το 8%.