ΠΑΤΡΑ: Κινητοποίηση διαμαρτυρίας καθηγητών, σήμερα, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης – Για τα ΕΠΑΛ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μετά το 3ο μνημόνιο, τις ενδιάμεσες αξιολογήσεις, τις συνεχείς κινήσεις συρρίκνωσης του δημόσιου σχολείου σε όλες τις βαθμίδες με τα συνεχή νομοθετήματα και σχέδια νόμου, τη συνέχιση της αδιοριστίας χτυπάει τώρα ένα από τα πιο ευαίσθητα κομμάτια της εκπαίδευσης στη περιοχή μας, τα Εσπερινά ΕΠΑΛ. Εφαρμόζουν απαρέγκλιτα τις οδηγίες ΟΟΣΑ και παράλληλα εμπαίζουν το λαό μιλώντας για αναβάθμιση της Τεχνικής Εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής εγγραφών διαπιστώσαμε ότι μετακινούνται και κλείνουν από το 5ο Εσπερινό ΕΠΑΛ: 4 Τομείς, 5 Ειδικότητες, 15 τμήματα και 17 συνάδελφοι. Από το 9ο Εσπερινό ΕΠΑΛ: 2 Τομείς, 2 Ειδικότητες, 6 τμήματα και 3 συνάδελφοι. Από το 3ο Εσπερινό ΕΠΑΛ: 2 Τομείς, 2 Ειδικότητες, 6 τμήματα και 5 συνάδελφοι. ΣΥΝΟΛΟ: 8 Τομείς και 9 Ειδικότητες. 25 συνάδελφοι αναγκάζονται να μετακινηθούν αυξάνοντας τον αριθμό των υπεράριθμων στη περιοχή μας και 27 τμήματα μαθητών μετακινούνται σε διαφορετικά σημεία της πόλης από αυτά που φοιτούσαν.
Το ΔΣ της Α ΕΛΜΕ Αχαΐας δεν θεωρεί πλεονασμό να αναφέρει ότι στα Εσπερινά ΕΠΑ.Λ. φοιτούν ανήλικοι και ενήλικοι μαθητές που και οι ίδιοι αλλά και οι οικογένειές τους έχουν χτυπηθεί από τη πολιτική των μνημονίων και της φτωχοποίησης σε υπερθετικό βαθμό. Η «ανάπτυξη» της κυβέρνησης έρχεται μέσα από την περαιτέρω σύνθλιψη των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι σας καλούμε στη:
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δ. Ελλάδας (Ακτή Δυμαίων), σήμερα Πέμπτη 17/5/2018 και ώρα 13:30 το μεσημέρι.
Να βάλουμε φραγμό στη συρρίκνωση του Δημόσιου Σχολείου.
Κάτω τα χέρια από τα Εσπερινά ΕΠΑΛ της Πάτρας.