ΠΑΤΡΑ: Επίθεση σε κυβέρνηση και αστυνομία για την επιχείρηση της Ακτής Δυμαίων – Από την Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων και Μεταναστών

«Με την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης των προσφυγικών καταυλισμών της ΑΒΕΞ και του Λαδόπουλου την προηγούμενη Τρίτη, μια σελίδα ντροπής γράφτηκε για την Πάτρα» αναφέρει η κίνηση υπεράσπισης δικαιωμάτων προσφύγων και μεταναστών/τριών σε ανακοίνωση που εξέδωσε για την απομάκρυνση των διαμενόντων σε αυτούς.
Υποστηρίζει ότι δεν επρόκειτο για ανθρωπιστική παρέμβαση, αλλά για «βίαιη, μαζική μεταγωγή εκατοντάδων προσφύγων σε κέντρα κράτησης (φυλακές) ή σε συμφορημένους ήδη χώρους «φιλοξενίας», χωρίς προϋποθέσεις αναγνώρισης της προσφυγικής τους ιδιότητας…». Έκανε αναφορά στην «ύπαρξη 103 ανήλικων προσφυγόπουλων (τα οποία, ολόκληρη Πάτρα δεν κατάφερε να βρει τρόπο να στεγάσει)» και εξέφρασε την άποψη ότι «η κυβέρνηση επέλεξε να αντιμετωπίσει ένα πολιτικό και κοινωνικό ζήτημα με στρατιωτικό τρόπο».
Εκτιμά ότι την επιχείρηση «χειροκρότησαν αυτοί, των οποίων οι πολιτικές καριέρες ή τα στενά οικονομικά συμφέροντα, εξυπηρετήθηκαν. Όπως είχαν εξυπηρετηθεί και το 2009, μετά τη βίαιη εκκένωση του καταυλισμού στην Ηρώων Πολυτεχνείου. Αλλά , όπως τότε, έτσι και σήμερα θα αποδειχθεί ότι οι προσφυγικές ροές είναι μια αδήριτη πραγματικότητα που απαιτεί πολιτικές πρωτοβουλίες και όχι κατασταλτικές επιχειρήσεις».