Κυβερνητικές πιέσεις προς το ΣτΕ καταγγέλλει ο Γ. Ρωμανιάς

Ότι η Υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, επισκέφτηκε τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας μία μέρα προτού βγει η απόφαση για τη συνταγματικότητα του νόμου Κατρούγκαλου, καταγγέλλει ο Γιώργος Ρωμανιάς στο Καλημέρα Ελλάδα, κάνοντας λόγο για θεσμική πίεση προς τη Δικαιοσύνη, μία μέρα μετά την παραίτηση του προέδρου του Ν. Σακελλαρίου.

Όπως ο καθηγητής Αλέξης Μητρόπουλος τόνισε επίσης στο Καλημέρα Ελλάδα, ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΣτΕ «δεν ήταν επιδεκτικός παρεμβάσεων».

Υπενθυμίζεται, ότι ο ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νίκος Σακελλαρίου στη δήλωση του έθεσε ως αίτιο της παραίτησής του την «αδιανόητη» -όπως τη χαρακτήρισε- διαρροή σε ότι αφορά τις διασκέψεις για το θέμα του νόμου Κατρούγκαλου.

«Στην απόφασή μου αυτή κατέληξα μετά την πρόσφατη παραβίαση του απορρήτου της διασκέψεως του Δικαστηρίου σχετικά με το νέο ασφαλιστικό σύστημα και την εύλογη αναταραχή που προκάλεσε σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.

Η αδιανόητη όσο και απαράδεκτη αυτή παραβίαση του δικαστικού απορρήτου, την οποία αντικειμενικά αδυνατώ να ελέγξω, επέφερε καίριο πλήγμα στην αξιοπιστία και το κύρος του θεσμού του Συμβουλίου της Επικρατείας και δεν μου επιτρέπει, πλέον, να εξακολουθήσω να ασκώ τα δικαστικά μου καθήκοντα με την δέουσα ηρεμία και νηφαλιότητα», υπογράμμισε.