(Φωτο)-Η μούσα του Χίτσκοκ έγινε 88 ετών και μοντέλο της Gucci

Η Τίπι Χέντρεν, μούσα του Άλφρεντ Χίτσκοκ, μητέρα της Μέλανι Γκρίφιθ, γιαγιά της Ντακότα Τζόνσον σε ηλικία 88 ετών επιστρέφει στη βιομηχανία της μόδας, αποδεχόμενη πρόταση του ιταλικού οίκου Gucci.

Η Χέντρεν πρωταγωνιστεί σε διαφημιστική καμπάνια ως μελλοντολόγος και φωτογραφήθηκε από τον Κόλιν Ντόντσον ανάμεσα σε κεριά, κρυστάλλους και τις συναδέλφους της μοντέλα, Βικτόρια Σονς, Έμιλι Άνκλς, Τομ Άτον Μουρ και Τεξ Άντον στο Λος Άντζελες.

Η Τίπι Χέντρεν συνεργάστηκε με τον Αλεσάντρο Μικέλε, ο οποίος από τότε που ανέλαβε τον οίκο Gucci έχει αναδείξει την εγγονή της, ηθοποιό Ντακότα Τζόνσον μούσα του brand.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο στη γενέτειρά της, Μινεσότα με εμφανίσεις σε επιδείξεις μόδας σε πολυκατάστημα. Στα 20 της χρόνια έφυγε για τη Νέα Υόρκη και υπέγραψε συμβόλαιο με το πρακτορείο μοντέλων Eileen Ford. Εκεί την ανακάλυψε ο Χίτσκοκ το 1961, και πρωταγωνίστησε σε μερικές κλασικές ταινίες όπως, Μάρνι και Τα Πουλιά.

Το 2016, η Χέντρεν δημοσίευσε τα απομνημονεύματά της, στα οποία ισχυρίζεται ότι ο Χίτσκοκ είχε μία αρρωστημένη εμμονή μαζί της και την παρενοχλούσε σεξουαλικά.