(ΦΩΤΟ)-ΑΙΓΙΟ: Παράσταση από το 2ο Δημοτικό Σχολείο «Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο..»

Με μελωδικές μουσικές ερμηνείες, χορό και νοσταλγικό άρωμα, η εκδήλωση «Όταν πηγαίναμε μαζί σχολείο..» που διοργάνωσε το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, σε συνεργασία με τη ΔΗΚΕΠΑ, παρέσυρε τους εκατοντάδες θεατές που πλημμύρισαν την αίθουσα του «Απόλλωνα», σ’ ένα ταξίδι σε μια άλλη εποχή, στην εποχή των 60’s.

Ήταν μια πλούσια σε περιεχόμενο εκδήλωση, η οποία κράτησε το ενδιαφέρον αμείωτο από την αρχή ως το τέλος και αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες, στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς, τους συντελεστές και κυρίως στα παιδιά που έδειξαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Η διευθύντρια του σχολείου κα Βάσω Πλατάνου καλωσόρισε τους θεατές, καλώντας τους να πάρουν μέρος σ’ αυτό το «ταξίδι», ευχαριστώντας, ταυτόχρονα, όλους όσοι βοήθησαν για τη διεξαγωγή της.

Η παράσταση ξεκίνησε με το ραδιοφωνικό σήμα του Ράδιο Αίγιο, αφού ουσιαστικά είχε τη μορφή μιας live ραδιοφωνικής εκπομπής. Η γνωστή σε όλους δημοσιογράφος και διευθύντρια του σταθμού Πέπη Σπηλιωτοπούλου, ανέλαβε το ρόλο της παρουσίασης της «εκπομπής» και σημείωνε καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης τα πιο αξιόλογα κοινωνικοπολιτικά, πολιτιστικά και μουσικά γεγονότα της εποχής.

Οι μαθητές έκαναν την είσοδό τους στη σκηνή, ντυμένα παιδιά των λουλουδιών, χορεύοντας Γιάνκα, έναν από τους πιο δημοφιλή χορούς της εποχής των 60’s.

Ακούστηκαν μεγάλες επιτυχίες της εποχής που τραγούδησαν οι Olympians, The Charms , Idols, The Sounds, Aris Alba, Forminx, Poll .

Τη χορωδία αποτελούσαν οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄τάξης του σχολείου, ενώ την παράσταση «έντυσε» μουσικά το συγκρότημα Bluzirel: Ζαφειρόπουλος Ανδρέας (πιάνο), Γεράσιμος Παπαχριστόπουλος (σαξόφωνο), Νίκος Παρασκευόπουλος (μπάσο/τραγούδι), Τέλης Καλέρης (κιθάρα), Κώστας Παλαιολόγος (ντραμς), Έλενα Παπαδημητρίου (τραγούδι).

Χόρεψαν οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄τάξης του σχολείου. Υπεύθυνος διδασκαλίας χορών: Γκολόης Αντώνης. Υπεύθυνοι εκπ/κοί: Τριανταφύλλου Αφροδίτη (Ε1), Σεπεντζής Χαράλαμπος (ΣΤ1), Σπυροπούλου Ζουμπουλιά. Επιμέλεια κειμένων: Πέπη Σπηλιωτοπούλου – Σπυροπούλου Ζουμπουλιά. Σχεδιασμός και επιμέλεια αφίσας: Κουφουδάκη Μαρκέλλα & Μανουηλίδης Βασίλης.