Χωροφύλακας της βάρβαρης πολιτικής της Ε.Ε. που ακολουθεί η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό ο Δήμος μας δεν θα γίνει

Σε πρόσφατη παρέμβασή του στα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο βουλευτής
Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός, αναφερόμενος στην «επιχείρηση σκούπα» που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στους άτυπους καταυλισμούς προσφύγων και μεταναστών σε κτίρια πλησίον του λιμανιού της Πάτρας, επιχείρησε να μετακυλήσει τις ευθύνες στους ιδιοκτήτες των κτιρίων που είχαν βρει καταφύγιο οι πρόσφυγες και στο Δήμο Πατρέων.
Τον ενημερώνουμε ότι χωροφύλακας της βάρβαρης πολιτικής της Ε.Ε. που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στο μεταναστευτικό ο Δήμος μας δεν θα γίνει. Θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους ξεριζωμένους πρόσφυγες και μετανάστες που είναι θύματα των ίδιων πολιτικών που ακολουθούνται και στη χώρα μας.
Όσο για το περίφημο νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση και επικαλείται ο κ. Σπαρτινός, αποτελεί μόνο την τελευταία βάρβαρη παρέμβαση της Ε.Ε.
Περιλαμβάνει τη διακοπή των λεγόμενων «υλικών συνθηκών υποδοχής»,
δηλαδή της στοιχειώδους στέγασης και σίτισης που παρέχεται στους
αιτούντες άσυλο, μέχρι να ολοκληρωθεί το αίτημά τους, αν τυχόν
παραβιάσουν τον γεωγραφικό περιορισμό ή με το παραμικρό παράπτωμα
που θα κάνουν, πετώντας τους κυριολεκτικά στο δρόμο.
Προβλέπει τη φυλάκιση αιτούντων άσυλο, ακόμη και ατόμων που ανήκουν στις λεγόμενες ευάλωτες ομάδες, δηλαδή εγκύων, ατόμων με ειδικές ανάγκες, ακόμη και ανήλικων παιδιών. Δεν μας προξενεί έκπληξη βέβαια, καθώς ούτε μήνας δεν έχει κλείσει από την φυλάκιση 10χρονου προσφυγόπουλου και στην Πάτρα, που αφέθηκε ελεύθερο μετά από παρέμβαση της Δημοτική Αρχής.
Οι ξεριζωμένοι από τις διάφορες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, από τους
πολέμους, από τη φτώχεια, δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, είναι οι
πολιτικές της Ε.Ε. και της κυβέρνησης που τους εγκλωβίζουν εδώ. Γι’ αυτό καταφεύγουν σε απελπισμένες ενέργειες, αναζητούν, με κόστος ακόμα και τη ζωή τους, άλλους τρόπους για να φτάσουν στις χώρες προορισμού.
Όσο διατηρείται αυτή η κατάσταση το λιμάνι της Πάτρας και άλλα λιμάνια θα μετατρέπονται σε λιμάνια απελπισίας.
Η σταθερή θέση του Δήμου μας, που αποτελεί άλλωστε και αίτημα των ίδιων των προσφύγων και μεταναστών είναι ο άμεσος απεγκλωβισμός τους από την Ελλάδα και της μετακίνησής τους με ασφάλεια στις χώρες τελικού προορισμού τους.

Θοδωρος Τουλγαρίδης